Smartphones som kan vikas ut för mer skärmyta ser ut att bli nästa stora grej inom smartphones och Samsung har nu visat upp Infinity Flex designad för just det ändamålet.

Att Samsung lagt tid och resurser på att utveckla en smartphone med en vikbar skärm som kan extraknacka som en slags surfplatta om så behövs är ingenting nytt. Under årets Samsung Developer Conference (SDC) i San Fransisco var det däremot dags för en prototyp att visas upp för allmänheten.

Telefonen använder sig av vad Samsung kallar för en ”Infinity Flex”-skärm och kan transformeras till en 7,3 tum stor surfplatta om användaren så önskar. Den prototyp som visades upp under SDC 2018 hade utrustats med två olika skärmar, den vikbara skärmen på 7,3 tum som står för surfplatteläget. Denna hamnar sedan på vad som blir enhetens ”insida” när den vikts ihop. Samt en skärm som axlar jobbet som en helt vanlig smartphone-display när enheten inte har vecklats ut till sitt fullstora läge.

Prototypen använder sig av Samsungs nya användargränssnitt kallat OneUI som låter användare visa till exempel två appar samtidigt på den stora Infinity Flex-skärmen samt en tredje aktiv app på den mindre. Den korta demonstrationen under SDC 2018 visar även hur Samsung ser ut att ha lyckats göra övergången från smartphoneläge till surfplatteläge smidig när det kommer till hur appar och gränssnittet anpassas mellan lägena.

Exakt hur enheten har designats är dock ingenting som Samsung går in på under visandet av prototypen. Innan demonstrationen släcktes en stor del av scenen ned för att enligt Samsung skydda designelementen hos enheten.

Vikbara smartphones ser ut att bli en helt ny marknad som kommer att öppna upp sig under det kommande året. Hittills har den kinesiska skärmtillverkaren Royole visat upp sin enhet FlexPai som blir den första smartphonemodellen med vikbar skärm att lanseras. Även andra tillverkare som Google och Huawei har ryktats utveckla egna telefoner med vikbara skärmar.

Samsungs nya enhet sägs gå in i massproduktion under december månad. Däremot finns inga uppgifter om möjliga namn för enheten eller vad prislappen kan tänkas hamna på.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobbe
Medlem
Tobbe

Allt som gör LCD funktionsoduglig är välkommet.