Efter att under en längre tid inte kunnat sälja sin Galaxy Tab 10.1 i Australien så har en domstol enhälligt kommit fram till att lyfta säljstoppet. Apple har fortfarande tid att överklaga domen och har redan ansökt om ett nytt säljstopp i tyskland för Samsung Galaxy Tab 10.1N.

Efter en lång tids säljsstopp så får Samsung börja sälja sin nu inte helt nya Galaxy Tab 10.1 på butikshyllorna i Australien. Men säljstoppet kommer att ha effekt fram till fredag klockan 16:00, för att ge Apple tid att överklaga domen men då måste de ha ett starkt fall då de måste röra sig mot den sista instansen i landet – högsta domstolen.

Apple förlorade fallet i Australiens federala domstol då en enhällig jury ansåg att Apples patent, inte hade tillräckligt med substans för att säga att Galaxy Tab 10.1 inkräktade på dem. Samtidigt så lämnade Apple under gårdagen in en efterfrågan i Tyskland om att få den nya Galaxy Tab 10.1N bort från marknaden. Galaxy Tab 10.1N är en mindre omdesignad version för att gå runt säljstoppet i landet, men som Samsung samtidigt hoppades inte skulle förarga Apple.

”We believe the (Australian) ruling clearly affirms that Apple’s legal claims lack merit,” Samsung

Hur det kommer att gå för de båda parterna framöver är ännu för tidigt att spå i. Men domstolsbeslutet i Australien är en stor seger för Samsung, som fått en grund att stå på, och ett beslut att hänvisa till inför kommande domstolsförhandlingar. Det finns även en chans att Europakommissionen ser till att få ett slut på patentkriget mellan Samsung och Apple – i alla fall inom EU:s gränser.

Källa: Reuters

Relaterade nyheter:

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Henrik BerntssonBogeyJacob HugossonReturdlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Förnuftet har segrat. Att Apple stämmer Samsung för den omdesignade varianten visar att det inte handlar om nått annat än att jävlas.

this
Medlem
this

Sjukt patetiskt beteende utav Apple just nu, men de följer väl slaviskt Jobs sista vilja.

Vharg
Medlem
Vharg

Om apples överklagan nu inte går igenom och det visar sig att säljstoppet i Australien var felaktigt, kan Samsung då komma med någon typ av stämning/skadeståndskrav mot apple för utebliven försäljning?

Svensken
Medlem
Svensken

Skönt ordningen återställd då. 🙂 Som Tempel sa förnuftet har segrat.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Tempel”]Förnuftet har segrat. Att Apple stämmer Samsung för den omdesignade varianten visar att det inte handlar om nått annat än att jävlas.[/quote]

Kom hit för att säga samma sak. Jobs skrev det själv i sin biografi också. Så det är ju ingen hemlighet.

Det är en stor anledning till att jag ALDRIG köper en Apple-produkt.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Vharg”]Om apples överklagan nu inte går igenom och det visar sig att säljstoppet i Australien var felaktigt, kan Samsung då komma med någon typ av stämning/skadeståndskrav mot apple för utebliven försäljning?[/quote]

Låter troligt och det får man även hoppas.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Minimalistisk design var anledningen sa domstolen i Tyskland.
Minimalistisk är ett resultat av utveckling (evolution) inom teknik.
Ta tex miniräknare som var stor som ett hus och slutade som ett kontokort, okej den var extrem men den vägen går utvecklingen.
Då är frågan, kan man ha patent på att ligga först i utvecklingen!

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Retur”]Minimalistisk design var anledningen sa domstolen i Tyskland.
Minimalistisk är ett resultat av utveckling (evolution) inom teknik.
Ta tex miniräknare som var stor som ett hus och slutade som ett kontokort, okej den var extrem men den vägen går utvecklingen.
Då är frågan, kan man ha patent på att ligga först i utvecklingen![/quote]
[i]”GlobalFoundries stämmer TSMC för patentbrott då de hann först till 20nm” [/i]8)[/quote]

Bogey stämmer smartidiot89 eftersom han copiat mina 4 lemmar och ett huvud.

Henrik Berntsson
Admin

Konkurrensen borde leda till vem som är ledande på marknaden inte paragrafrytteri i rättssalar. Fler liknande domar som ger samma signaler kanske får marknaden att fokusera på det som är viktigt, utvecklingen av produkter och konsumenternas behov