Samsung sägs förbereda sig för att visa upp en töjbar OLED-skärm under Display Week i Los Angeles där det även vankas framtidens VR-skärm.

Så kallade Society for Information Display (SID) håller under denna vecka vad som kallas för Display Week. En talesperson från Samsung har enligt The Korea Herald berättat att företaget kommer att visa upp en ny typ av formbar OLED-skärm. Medan andra typer av formbara OLED-skärmar går att rulla eller böja åt endast ett håll ska denna skärm gå att forma åt båda håll.

Utvecklingen och efterforskningen kring skärmen är dock långt ifrån klar så Samsung kan vid skrivande stund inte ge några uppgifter på när eller om denna typ av skärm kan komma att kommersialiseras. Det skulle dock öppna upp nya användningsområden där en skärm kan formas runt en produkt på ett sätt som inte är möjligt idag.

Samsung visar inte bara upp formbar OLED

Företaget ska även visa upp en glaslös 5,09 tum stor 3D OLED-skärm. Denna skärm sägs visa upp objekt från olika vinklar beroende på betraktarens position, detta ska vara användbart för till exempel pop-up böcker, 3D spel och virtuell verklighet.

Utöver detta så sägs det även att Samsung ska avtäcka en skärm med 4K-upplösning med en storlek på endast 1,96 tum. Med sin upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar så har skärmen en pixeldensitet på 2 250 pixlar per tum och är menad för VR-headsets, AR och hologramlösningar.

Samsungs 1,96-tums skärm kan vara perfekt för VR-glasögon som HTC Vive.

Trots att dessa 3 produkter är imponerande så återstår det att se om och när dessa hamnar i några produkter eller om de kommer att förbli prototyper.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid