Samsung har meddelat att man nu nått ännu en milstolpe inom minnestillverkning och denna gång för DDR2-marknaden. De nya DDR2-chipen har tillverkats med 80nm teknik, något som industrin enligt Samsung tidigare inte trodde var möjligt vid denna höga densitet.
För att tillverka 2Gb DRAM har det enligt Samsung varit sagt att 65nm tillverkningsteknik skulle vara nödvändigt, något man nu överbevisat genom introduktionen av sina 2Gb DDR2-chip.


Märk väl att det är 2Gb och inte 2GB vi talar om här, men de nya DDR2-chipen kan med sin höga densitet användas för att skapa rammoduler med upp till 8GB minneskapacitet. Något man kan få användning för inom en relativt snar framtid även på desktopmarknaden när Microsoft släpper Windows XP 64-bit Edition.


Samsung planerar att börja massproduceringen av deras 80nm 2Gb  DDR2-chip under mitten av 2005. 2005 väntas också bli året som DDR2-tekniken tar över som marknadsstandard enligt marknadsundersökningsfirman Gartner Dataquest.


Samsungs tillkännagivande visar att vi inom en snar framtid kan få se allt mer fokus läggas på rammoduler med ännu högre minneskapacitet. Något även mjukvarumarknaden verkar sträva efter i takt med 64-bit operativsystem och mer minneskrävande applikationer.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid