Nu verkar det som att den nya displaytekniken OLED även är på väg till våra dataskärmar. Samsung har nu tillkännagivigt prototyper av en 17″ OLED display som ska lanseras nästa år. Displayen har en upplösning på 1600×1200 pixlar och en ljusstyrka på 400 lumens.
Detta ska enligt Samsung vara den största OLED display som producerats hittills. Vilken kategori Epsons 40″ OLED display kvalar in i är därför lite osäkert.


OLED-tekniken har flera fördelar mot dagens LCD-teknik. OLED-displayer behöver t.ex. ingen bakbelysning utan är självbelyst. Detta gör bland annat att displayer med OLED-teknik kan göras mycket smalare än konventionella LCD-displayer. Samsung säger att deras 17″ OLED display ska vara en tredjedel så tjock som deras nuvarande LCD-displayer och inte förbruka mer ström än en 15″-modell.


OLED är en mycket intressant teknik som på pappret ser ut att bli något vi helt klart kommer se mer av i framtiden. Huruvida Samsung blir de första med en OLED-monitor för PC-marknaden återstår dock att se.


Läs mer om Samsungs 17″ OLED display.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid