Samsungs fabriker i Austin, Texas har tvingats lägga sin produktion på is på grund av elbrist. Hur detta kommer att påverka marknaden i sig återstår att se men tidigare har strömavbrotts konsekvenser kunnat kännas av ordentligt.

Samsung ska ha fått order om att temporärt stänga ner produktionen i sina två fabriker i Austin, Texas. Anledningen ska vara att området just nu upplever kraftigt vinterväder och elbrist har drabbat regionen. Således har Samsung och samt NXP Semiconductors och Infineon Semiconductors nu tvingats pausa sina fabriker.

Exakt hur detta kommer att påverka den redan påtagliga hårdvarubristen återstår att se. Samsungs allmänt tillgängliga information nämner inte exakt vad som tillverkares i fabrikerna i Austin. Hemsidan Tom’s Hardware nämner dock att fabrikerna tidigare fokuserat på DRAM, systemkretsar till bärbara system och NAND.

Det framgår inte om Samsung hade tillräckligt med tid att säkert stänga ner produktionen eller om de kretsar som var på produktionsbanden just då kan ha gått förlorade. Under 2018 ledde ett 30 minuter långt strömavbrott hos Samsungs fabrik i Pyeongtaek till att över tre procent av världens NAND-tillgång gick förlorad.

Det återstår att se när fabrikerna får starta upp sin produktion igen och hur lång tid det tar innan de går för fullt. Det kan ta fabriker flera dagar från stillastående läge till att nå maxproduktion.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid