Samsungs SSD-enhet T7 Touch satsar på säkerhet med fingeravtrycksläsare

Se till att ingen är och FINGRAR på dina filer.

0

Samsung lägger fokus på säkerhet med sin nya portabla SSD-enhet T7 Touch som utrustats med fingeravtrycksläsare för att hålla klåfingriga användare borta och informationen extra säker.

När vi stannade till hos Samsung under CES 2020 tog vi en titt på en ny portabel SSD-enhet vid namn T7 Touch. Denna enhet kommer inte med några utlovade hastigheter som får en att tappa hakan men har ändå funktionalitet som är något utöver det vanliga.

Det är nämligen så att T7 Touch som blir en USB 3-baserad enhet i Samsungs övre mellansegment kommer utrustad med en fingeravtrycksläsare. Denna används för att hålla lagrad data mer svåråtkomlig för personer som inte är menade att ta del av informationen.

När T7 Touch kopplas till en dator för första gången används Samsungs egen mjukvara för att registrera fingeravtrycken. Sedan lagras dessa ”nycklar” på själva SSD-enheten oberoende på om den kopplas in till en ny dator eller densamma om och om igen. Upp till fyra olika fingeravtryck kan registreras på enheten. Detta innebär på så vis att upp till fyra användare kan dela på en och samma SSD. Skulle fingeravtrycksläsaren inte vara något man vill använda kan enheten även kommas åt med hjälp av lösenord.

T7 Touch kommer att lanseras under februari månad. Det kommer även lanseras en T7-modell utan fingeravtrycksläsaren. Dock har vi inte fått några spikade prislappar för denna modell. Sett till prislappar för just T7 Touch handlar det om 1 700 kronor för modellen med 500 gigabyte (GB) lagringskapacitet. Sedan ökar det till 2 600 kronor för 1 terabyte (TB) och 4 900 kronor för 2 TB.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid