Samsung Galaxy Tab vart en av de första surfplattorn som släpptes på marknaden efter Apple iPad och är en surfplatta på endast 7″. Men många användare har klagat över bristen på uppdateringar då enheten inte har stöd för högre än Android FroYo 2.2. Men nu sägs Samsung vara på gång med en uppdatering där vi får stöd för Android Gingerbread 2.3.3.

Ett stort problem på marknaden för alla enheter baserade på Android är att tillverkarna verkar vara motvilliga att släppa stöd för de nyare Android-versionerna till redan släppta enheter vilket gör att man tappar både potentiell prestanda, batteritid och funktionalitet. Ett klassiskt exempel på detta är Samsung Galaxy Tab.

samsung.tabs

Enligt xda-developers forum så är Samsung på väg med Gingerbread 2.3.3 till Samsung Galaxy Tab och ska först introduceras för den italienska marknaden men ingenting nämns om när vi får se uppdateringen för andra länder. Men Samsung är på god väg att göra många Galaxy Tab ägare glada då uppdateringen borde finnas tillgänglig inom kort för när den väl lanserats på en plats.

Uppdateringen som ligger på 227MB måste man dock ladda ner med Samsungs Kie-mjukvara till datorn först för att sedan installera den på din Galaxy Tab vilket inte är en så dum idé då det skulle ta ett tag att ladda ned denna mängd data via 3G-nätverket på Galaxy Tab.

Källa: VR-Zone

 

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
haxxorking
haxxorking
12 Årtal sedan

Typo i rubriken ”Smasung” –> Samsung :p 2011-05-12 17.01

/hAxX

Sensuella Sven
Sensuella Sven
12 Årtal sedan

Kommer ni publicera lite nya tester och intryck nu när den har ett uppdaterat OS?

Min Tab blev i alla fall mycket snabbare, bättre och mer responsiv av uppdateringen kan jag meddela.

Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

[quote name=”Sensuella Sven”]Kommer ni publicera lite nya tester och intryck nu när den har ett uppdaterat OS?

Min Tab blev i alla fall mycket snabbare, bättre och mer responsiv av uppdateringen kan jag meddela.[/quote]
Det låter inte omöjligt, men troligtvis väntar vi på att den ska dyka upp i svenska Kies så att vi har en 100% konsumentinstallation.
Vilken version körde du Sven och varifrån hämtade du den?