Vi har sedan länge tappat räkningen på alla Samsungs kommande smartphonemodeller men informationen kring tillverkarens nya alster fortsätter att rulla in. Senast i raden är Samsung SHV-E120L som nu dykt upp i resultatlistorna för grafiktestet NenaMark1. Specifikationerna för telefonen avslöjar en 1,5 GHz Qualcomm processor, 720p skärm samt Android 2.3.5.

Samsung SHV-E120L ser ut att följa det mönster mobiltelefonstillverkaren startat med lanseringarna av Galaxy S II LTE och Galaxy Tab 8.9 LTE. Man satsar helt på Qualcomms processorkretsar och med en klockfrekvens på 1,5 GHz samt en integrerad Adreno 220 grafikdel handlar det troligtvis om samma Snapdragon S3 processor som i de två redan tillkännagivna produkterna.

Samsung har även sett till att den kraftfulla systemprocessorn ska få nyttja sin beräkningskraft och utrustat telefonen med en högupplöst skärm. Vilken panel man använder är oklart, men vi skulle tippa på en AMOLED-baserad skärm som troligtvis har ganska många tum att arbeta med. Upplösningen mäter 720 x 1 280 pixlar och ett prestandaresultat på 53 fps i NenaMark1 är inte alls illa med tanke på upplösningen.

shv-e120lAlla resultat förutom SHV-E120L kommer från NordicHardwares egna tester. Notera skillnaderna i upplösning.

Om vi förutsätter att uppgifterna är äkta skulle det placera SHV-E120L en bra bit framför exempelvis HTC Sensation som trots en lägre upplösning bara kan ge 41 fps i samma test. Dessa telefoner använder samma systemprocessor, förutom att Samsungs nykomling har en 300 MHz högre klockfrekvens.

Enligt uppgifterna ska Samsung SHV-E120L redan hittas listad i företagets koreanska produktplaner där vi bland annat hittar stöd för Bluetooth 3.0+HS, 802.11n WiFi dual-band samt det ännu ej introducerade operativsystemet Android 2.3.5 Gingerbread.

Det återstår att se ifall Samsung får ut sina första högupplösta smartphones på svenska marknaden innan årsskiftet. Men vi håller i alla fall tummarna.

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid