Samsung har nyligen presenterat sina senaste räkenskaper för första kvartalet 2011 och elektronikgiganten ser både positiva och negativa trender. Samsung som företag sänkte sin vinst med 30% jämfört med samma period 2010. Även försäljningen av mobiltelefoner sjönk med 14%, medan försäljningen av smartphones ökade kraftigt.

Av 70 miljoner sålda mobiltelefoner var 18% smartphones under första kvartalet 2011, vilket kan jämföras med 4% under fjolåret. Då marginalerna på smartphonemarknaden är högre kunde Samsung trots allt rapportera ett positivt rörelseresultat på 1,34 miljarder från sin mobiltelefonsmarknad. 

Den totala vinsten under första kvartalet sjönk med 30% från fjolåret och landade på 2,6 miljarder dollar, något som inte minst påverkades av problem på bildskärmsmarknaden. Samsung gjorde en förlust på 214,85 miljoner dollar inom detta segment där man skeppar bildpanaler för TV-apparater, bildskärmar, surfplattor och smartphones. 

samsung.tabs
Samsung Galaxy S II

Hade det inte varit för den positiva utvecklingen på marknaden för smartphones och surfplattor hade Samsung troligtvis visat ännu sämre resultat då inte minst Apple med sin iPad lade stora ordrar på skärmpaneler, RAM och flashminne under perioden. Något som lär vara lite oroande för Samsung som för närvarande befinner sig i ett patentkrig med Apple, något som på många sätt kan påverka företagets affärer.

Samsung har under första kvartalet tillkännagivigt sitt nya smartphoneflaggskepp Galaxys S II och de supertunna surfplattorna Galaxy Tab 8.9 samt Galaxy Tab 10.1. Vi väntar för närvarande på vårt eget testexemplar av Samsung Galaxy S II och hoppas kunna bjuda på mer information om Samsungs senaste alster inom kort.

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas G
12 Årtal sedan

Med lite anständigare mjukvara hade det säkert gått ännu bättre.