Samsung kan komma att återanställa Qualcomm för tillverkning av processorn för företagets kommande flaggskepp. Istället för att helt förlita sig på sin egen Exynos-design ska Samsung ha testat Qualcomms senaste Snapdragon 820-chipset för att möjligen använda det i nästa års Galaxy S7.

I början av 2015 hörde vi rykten som pekade på att Samsung hade testat Qualcomms senaste Snapdragon 810-chipset och att testerna visat att det blivit för varmt för att använda i Galaxy S6. Några månader senare presenterade Samsung sin nya telefon med ett Exynos-chipset som enda alternativ – ett intressant val eftersom så gott som alla tidigare Galaxy S-flaggskepp använt sig av Qualcomms kretsar. Nu ser det ut som om Samsung har planer på att återintroducera Qualcomm till Galaxy S-serien.

Samsung_Galaxy_S6_Edge_Recension_skarm

Testad och godkänd

Nu kommer information från källor i Sydkorea som pekar på att Samsung redan börjat genomföra tester för interna komponenter som ska användas i nästa års Galaxy S7. Qualcomm Snapdragon 820 sägs bland annat ha genomgått Samsungs tester och klarat sig från en fällande dom. Detta skulle betyda att vissa modeller av Galaxy S7, troligen de europeiska, kommer att använda sig av Qualcomms nyaste chipset.

Nyheten har egentligen inte så stor betydelse för Samsung men kan ha mycket stor betydelse för både Qualcomm och konsumenter. Efter de många problem som Snapdragon 810 har haft behöver företaget i stort behov av ett nytt chipset som kan konkurrera i marknadens översta segment. Om Snapdragon 820 blir en vinnande lott kommer konkurrensen att fortsätta öka och konsumenterna förhoppningsvis gynnas.

Egenutvecklade CPU-kärnor

Snapdragon 820 har potential att bli ett riktigt prestandamonster. Qualcomm har bekräftat att den nya komponenten kommer att erbjuda högre CPU-prestanda tack vare Qualcomm-designade processorkärnor, 40 procent högre grafikprestana tack vare en ny grafikprocessor, bättre bild och ljud tack vare en ny digital signalprocessor samt stöd för avancerade LTE-teknik.

Qualcomm_Snapdragon_820_717

Galaxy S7 kan bli redo i år

Enligt färska rykten har Samsung gjort om sitt schema för Galaxy S7 för att kunna start utvecklingen av produkten vid ett tidigare skede och få den klart snabbare. Den senaste ryktena pekar på att Galaxy S7 kommer att lanseras under början av nästa år eller kanske till om med slutet av 2015. Detta stämmer väl överrens med Qualcomms planer på att påbörja produktionen av Snapdragon 820 under andra halvan av 2015.

Källa: Dreamx via Phonearena

Läs mer:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Snacka om monster!SD810 var ju kalkon som vi minns från NHW’s senaste test av Z3+ men det är nog ett klokt val av Samsung att tänka brett. Inte bara för att SoCen verkar bli ohyggligt bra, men även för att såna som mej ska konspirera mindre mot världens mäktigaste elektronikföretag.Som trenden ser ut kommer dock Samsung med sin världsledande teknologi att inom en oerhört snar framtid (=3 till 10 år) totalt eliminera all konkurrens i hemelektronik, och efter det kommer dom ge sej på big shots som IBM, Oracle/SUN, och om man redan dominerar hemmen så tar det inte lång… Läs hela »