Samsung har nu presenterat sin första fullstora datorskärm med den nya bildpanelstekniken Super PLS. Samsung SA850 riktar sig mot grafiker och fotografer som kräver det bästa i bildkvalité, vilket skvallrar en del om S-PLS-teknikens förtjänster. Samtidigt börjar det ryktas att Apple visat intresse för S-PLS-tekniken och att den kan dyka upp redan i iPad 2.

Om vi börjar med Samsung SA850 är det en 27-tums skärm som med en upplösning på 2560×1440 pixlar ska bjuda på ett brett färgspektra (100% av sRGB) samt en klart godkänd responstid på 5ms. Med Super PLS-panelen har man extra fina betrakningsvinklar på 178/178 grader och ett 10-bits färgdjup. Skärmen ska även vara utrustad med USB 3.0 portar, en ljussensor och ett flexibelt skärmstöd. Andra trevliga funktioner är stöd för att visa två bildsignaler samtidigt från två olika datorer.

samsung.spls

Några priser eller väntat lanseringsdatum finns ännu inte för monitorn. Men det är intressant att Samsung planerar att nyttja Super PLS-paneler även i större bildskärmar, en teknik som tidigare varit mest riktad mot mindre enheter som smartphones och surfplattor.

Apple sägs inte helt oväntat visat stort intresse för den nya skärmpanelen och de senaste rapporterna pekar på att det kan vara just en S-PLS-panel som kommer att dyka upp i andra generationens iPad surfplatta. Enligt The Korea Herald ska Samsung Mobile Display förse Apple med LCD-paneler för iPad 2 och det är inte omöjligt att skärmen baseras på den nya Super PLS-panelen.

Super Plane to Line Switching tekniken ger ännu bättre betrakningsvinklar än i IPS-paneler samtidigt som de även kan ge högre ljusstyrka. 

Källa: FlatpanelsHD, The Korea Herald

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ZelloxyfackamatoFantomen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fantomen
Medlem
Fantomen

Kanske byta ut min 19″ Sony G420 Crt skärm nu då.

fackamato
Medlem

Är det bara jag som tycker det är löjligt stort för en ”vanlig” skärm? Det finns helt klart användningsområdend för den, men jagf förstår inte det ”vanliga” folket (gamers?) som köper så här stora skärmar. Personligen tycker jag 24″ är max! 🙂

Medlem
Kaleid

Skulle inte vilja ha större än 24″ heller.

Zelloxy
Medlem
Zelloxy

”The bigger the better” 😉 ?