Real Game Enhancer+ vill manipulera konsolspelares bildupplevelse

Onödigt, fusk eller en välsignelse?

0

Samsung slår ett slag för konsolspelare under CES 2020 genom att avtäcka Real Game Enhancer+ som dyker upp i företagets nya QLED-baserade TV-apparater och hävdas ge konsolspelare ett övertag genom bildmanipulation men nu med minskad svarstid än tidigare upplagor.

Samsung fortsätter satsa på förbättringar till konsolspelare med företagets QLED-baserade TV-apparater. Tidigare har funktionen Real Game Enhancer funnits tillgänglig och under CES 2020 visas den uppdaterar ”Plus”-versionen av funktionen upp.

Real Game Enhancer+ är att slags spelläge för TV-apparaterna som automatiskt aktiveras när enheten känner av att en spelkonsol kopplats in och används. Med detta spelläge aktiverat kommer TV-apparaten att börja analysera varje bildruta som skickas från spelkonsolen och till exempel justera kontrasten. Skulle Real Game Enhancer+ känna av att väldigt många bildrutor som ska visas på TV-apparaten är överdrivet mörka kommer detta att justeras. Detta för att användare ska kunna urskilja motståndare och föremål även i mörka områden och således få ett litet övertag.

En simulering av en uppsättning bildrutor där delar dömts vara för mörka och sedan justeras för att få bort de mörkaste områdena.

Real Game Enhancer+ ska även komma med att slags dynamiskt surroundljud som agerar på olika sätt beroende på vilken typ av spel som spelas. Det är fortfarande TV-apparaternas inbyggda högtalare som drar nytta av funktionen. Huruvida detta kan appliceras på externa högtalare är ingenting vi fått någon information om.

Funktionen ska dock kunna anpassa ljudprofilen beroende på om det är ett spel ur förstapersons-vy eller till exempel ett sportspel som avnjuts. Då det rör sig om ett väldigt stökigt och högljutt mässgolv kan vi dock inte kommentera på hur väl funktionen faktiskt fungerar.

Samsungs Real Game Enhancer+ erbjuder även funktioner som ska motverka rörelseoskärpa under spelande. Detta var dock något vi inte fick chansen att testa själva och kan således inte kommentera på hur väl Samsung lyckas dra upp skärpan.

När det kommer till funktioner som kräver att individuella bildrutor analyseras för att sedan justeras är den slutgiltiga svarstiden alltid något som riskeras påverkas negativt. Samsung hävdar dock att optimeringar som gjorts med Real Game Enhancer+ och hårdvaran i de nya QLED-baserade TV-apparaterna faktiskt resulterat i snabbare svarstider. Äldre TV-apparater tillsammans med de tidigare iterationerna av funktionssviten har haft en svarstid på omkring 15 millisekunder. Samsung hävdar under CES 2020 att man lyckats sänka denna siffra till 10 millisekunder med årets TV-apparater.

Som tidigare nämnt har Samsung erbjudit funktioner som dessa i tidigare generationers TV-apparater. Äldre enheter kommer dock inte att kunna uppdateras för att få tillgång till den uppdaterade versionen av denna funktionssvit. Detta då hårdvaran enligt Samsung inte är kompatibel.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid