Samsung visar nu att LCD-tekniken verkligen börjar få fotfäste på TV-marknaden och detta genom att introducera den hittills största LCD-TVn på marknaden. Samsung LTP468W erbjuder en effektiv bildyta på 46″ och är alltså den största i sitt slag på konsumentmarknaden.


Det är dock långt ifrån endast bildytan som är imponerande med Samsungs senaste alster. LTP468W är fullt HDTV-kompatibel och har en native-upplösning på magnifika 1920x1080p vilket är det bästa HDTV-formatet som används idag. TVn har heller inga problem med att skala-upp övrigt material till sin native-upplösning föroptimal bildkvalité.
Övriga specifikationer är bland annat ett kontrastförhållande på 800:1 och en ljusstyrka på 500 cd/m2. Samsung LTP468W ska även stoltsera med en pixeluppdateringsfrekvens på 12ms vilket på pappret nästan ser för bra ut.
Andra features på Samsung LTP468W är dubbla TV-tuners (för PIP, picture-in-picture), DVI och HDMI-kontakter (nytt digitalt interface likt DVI), dubbla JBL stereohögtalare med SRS TruSurround XT teknologi och nydesignat TV-kabinett.Detta är verkligen en mäkta imponerande skapelse som vi svenskar dock inte kan utnyttja till fullt, även om pengarna skulle finnas för att köpa den, då HDTV tydligen fortfarande inte är intressant i vårt avlånga land…


Samsung LTP468W kommer finnas tillgänglig på marknaden efter augusti 2004 och till den nätta summan av 9999 USD (ca 75000 SEK).
För den som inte är nöjd med en 46″-modell kan vi avslöja att Samsung redan visat upp prototyper på en 57″ LCD-TV.


Mer info och bilder på Samsung LTP468W finns på Designtechnica.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid