En patentansökan hos den amerikanska patentmynidgheten visar Samsungs plan för en smartphone som drivs av både Android och Windows och som kan transformeras till en bärbar dator. När telefonen är dockad kan den agera som både trackpad och extern skärm, samtidigt som den driver datorns användargränssnitt med sin processor.

Flera gånger i veckan dyker det upp artiklar om nya patent från elektronikbranschens största företag men det är sällan de handlar om patent som är så detaljerade som Samsungs nya patent. I en relativt ny ansökan till den amerikanska patentmyndigheten USPTO beskriver Samsung en uppfinning som kombinerar en smartphone med dubbla operativsystem och ett unikt tillbehör.

Uppfinningens huvudenhet är en till synes normal smartphone som enligt ansökan drivs av både Android och Windows. Windows aktiveras när telefonen förs ner i en docka som ser ut som en bärbar dator. När telefonen har dockats agerar den som processor för datorn som har en egen bildskärm, tangentbord och trackpad. När telefonen är dockad har den sin skärm uppåt och sägs kunna användas som trackpad och sekundär skärm.

Continuum kan göra det lättare för Samsung

Patentet har ett par månader på nacken men är mer relevant nu någonsin tidigare. Microsoft har bekräftat att Windows 10 Mobile kommer att skeppas med en funktion som kallas Continuum. Funktionen ska ge Windows-telefoner inbyggt stöd för att driva externa skärmar, tangentbord och möss. Detta betyder att Samsung troligen inte behöver skapa sitt eget mjukvarusystem för produkten. Continuum borde också ge Samsung möjlighet att bara använda Windows, istället för att också använda Android.

Samsung_patent_continuum

Patent kan vara intressanta att studera men säger inte nödvändigtvis något om framtiden. Företag kan bestämma sig för att inte lansera en produkt eller bara ansöka om patentet för att använda som försvar i framtida patentstrider. Tekniken som visas i Samsungs patent är dock fullt rimlig och skulle mycket väl kunna resultera i en framtida produkt.

Källa: USPTO via The Verge

Läs mer:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
UT_lolDavejSkuggan777S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RackhamDenRöde
Gäst
RackhamDenRöde

Ooj, vad jag hoppas att någon gör en till konkurrent till Windows för PC. Kan inte Google snickra till en ”Androids for PC”??

.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Väldigt intressant nyhet att dessa produkter kan komma att bli mer mainstream nu. Sådant borde dock inte gå att ta patent på mer än att dom kanske vill ha en proprietär kontakt eller så. Jag hoppas verkligen inte dom försöker ta patent på en dockningsstation med inbyggd skärm och tangentbord. Utan isf nått mer diffust som det där med kontakten och eventuellt dubbla OS (om dom ska ta patent på nått i detta i huvetaget).Konceptet att använda telefonens touchscreen som skärm och touchpad är inte heller nytt.Detta kunde man tex göra med Nokia N900 redan för 5 år sen, som… Läs hela »

Medlem
Arne Berg

Känns som en totalt ointressant produkt android nej tack sen att använda den som dator (mobiltelefonen nej tack Tror mer på Windows variant att telefonen blir uppkopplad på den vanliga datorn tillfälligt (om man vill) sen återgår datorn till att vara en dator när den kopplas ur känns betydligt mer intressant sen börjar det bara bli löjligt med Samsungs & Apples patent

Medlem
Arne Berg

[quote name=”RackhamDenRöde”]Ooj, vad jag hoppas att någon gör en till konkurrent till Windows för PC. Kan inte Google snickra till en ”Androids for PC”??

.[/quote]
Finns många redan Apple,Goggle (har ett redan),& alla Linux varianter bekymmret e väl att windows e bäst helt enkelt.(Vilket inte alla håller med om Applefolk Linux folk osv, men har ej hört någon säga nåt positivt om Goggles variant(eftersom jag ogillar google så är det inte intressant för mig alls i vilket fall)

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Detta vore ju perfekt med frugan som driver ett företag, bara den blir tillräckligt snabb. 🙂
Hon spelar ingenting utan kör bara Visma, pdf och office i princip.

För egen del skulle jag aldrig skaffa en då jag gillar att spela ibland, men det är klart att blir det inbyggt i kommande flaggskeppsmobil så kanske jag skaffar datordelen ändå.

Davej
Gäst
Davej

Kreativ idé från afterwork? Vad är laptopen utan sin telefon? En tung plastbit? Detta känns som en ”vad ska man med den till” produkt. Samma sades visserligen om surfplattan. Känns extremt onödigt att ha en dator full med luft. Då bär jag hellre med mig en riktig laptop eller ”Microsoft Surface”.

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Ase”][quote name=”RackhamDenRöde”]Ooj, vad jag hoppas att någon gör en till konkurrent till Windows för PC. Kan inte Google snickra till en ”Androids for PC”?? .[/quote]Finns många redan Apple,Goggle (har ett redan),& alla Linux varianter bekymmret e väl att windows e bäst helt enkelt.(Vilket inte alla håller med om Applefolk Linux folk osv, men har ej hört någon säga nåt positivt om Goggles variant(eftersom jag ogillar google så är det inte intressant för mig alls i vilket fall)[/quote] Hur tänker du där? Jag tycker nämligen tvärtom. Alltså att Windows (xp/7/8/server) är det sämsta att välja på jämfört med de stora… Läs hela »