Samsung har nu gått ut med att företaget ökar produktionen av sina 8 GB-minnesmoduler med HBM2 för att möta ökande efterfrågan.

Samsung har nu gått ut med att man kommer att lägga på ett extra kol i produktionen av HBM2-minnesmoduler med 8 gigabyte VRAM. Detta för att möta den ökande efterfrågan då HBM2 blir allt vanligare på såväl den professionella marknaden som på konsumentmarknaden.

HBM2 till både Vega och Volta

AMD har nyligen lanserat sitt första grafikkort som nyttjar HBM2, Vega Frontier Edition. Detta kommer snart att följas upp med grafikkortsserien RX Vega som riktar sig mer mot gamers och övriga konsumenter. RX Vega har nyligen visats upp sida vid sida av Nvidias Geforce GTX 1080 och ser ut att kunna bli en slagkraftig motståndare till Nvidias grafikkort.

Dock har även Nvidia börjat använda HBM2-minne i sina produkter. Det första kortet som bygger på företagets Volta-arkitektur är även det utrustat med den nya minnestypen och flera modeller sägs vara på väg. Dock till vilken utsträckning som Nvidia kommer att använda HBM2-minne är oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid