Netbooks har knappast fått mycket uppmärksamhet senaste tiden, och det här segmentet fortsätter att bli mindre. I ett läckt PM från Samsung framgår det att deras nya strategi för nästa år inte inkluderar netbooks, utan att man istället ska satsa på ultraportabla datorer och Ultrabooks.

I Samsungs nya marknadsstrategi för 2012 så framgår att att man inte tänker satsa på netbooks, eller datorer med 10,1-tumsskärmar. Man ska istället lägga fokus på större 11,6- och 12-tumsmodeller även kallade ultraportabla, och Ultrabooks från och med 2012.

”Following the introduction of our new strategy in 2012, we will discontinue our 10.1-inch (netbook) product range in Q1 2012, in favor of ultraportables (11.6 and 12 inches) and ultrabooks to be launched in 2012.” Säger ett läckt PM från Samsung.

Netbooks hade sin storhetstid när ASUS lanserade sin Eee PC, men på senare tid har netbooks tappat sitt värde och sin plats på marknaden. I takt med att bärbara datorer i storleken 11,6- till 15,6-tum finns att köpa till ungefär samma pris, och att surfplattorna sakta men säkert blir billigare väntas netbookens andelar att fortsätta krympa. Att Samsung drar sig ur är därför inte så lustigt.

Källa: Blogeee via Engadget

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonSwedish Berserkpagu0191Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Slimmade maskiner utan Windows med ultralågt pris så går det att sälja dom igen.

PG™
Medlem
PG™

problemet som jag ser det med dessa var ju att original iden förstördes när man började peta in windows i dom och 160gb diskar och då kom alldeöles för nära billiga laptops istället.

dom skulle ha hållit sig till superlight med flashdisk och förfinat sina linux system istället.

Svensken
Medlem
Svensken

Inget konstigt beslut. De drar antagligen in mer pengar på surfplattor och smartphones. Ett litet bakslag för Intel och deras Atom processorer dock. AMD kanske fortfarande har större chans att ses som ett alternativ på netbook marknaden med sin Brazos plattform?