Samsung Odyssey G9 & G7 – världens mest välvda spelskärmar

Som ett VR-headset men ändå inte.

4

Precis innan CES 2020 gick av stapeln avtäckte Samsung bildskärmarna Odyssey G9 och G7 som alla kan skryta med titeln ”världens mest välvda spelskärm”.

I samband med CES 2020 avtäcker Samsung sina senaste högpresterande spelskärmar. Dessa ingår i Odyssey-serien och går under namnen G7 och G9. Dessa kan skryta med en krökning som inte går att hitta i någon annan bildskärm just nu.

Bildskärmarna kommer med en kurvatur på 1 000 R. Detta innebär att om tillräckligt många av dessa bildskärmar skulle ställas sida vid sida för att forma en helcirkel skulle cirkelns radie lägga sig på blott en meter. Det är dock inte bara kurvaturen som är något att skryta om. Övriga specifikationer som delas mellan modellerna är även QLED-teknik, uppdateringsfrekvenser på 240 hertz och G-Sync-kompatibilitet.

Odyssey G9

Odyssey G9 kommer med en skärmstorlek på 49 tum och ett bildförhållande på 32:9. Här ligger upplösningen på 5 120 x 1 440 pixlar. Skärmen kan även skryta med HDR 1 000-stöd, Quantum Dot-teknik och en responstid på en millisekund. Dess Iron Man-liknande bakstycke som är LED-bestyckat kan ställas in i 52 olika färger med fem olika ljuseffekter att välja mellan.

Odyssey G7

Odyssey G7 kommer i lite mindre spejsade utföranden med en storlek på antingen 27 tum eller 32 tum. Här rör det sig om ett vanligare bildförhållande på 16:9 och upplösningar på 2 560 x 1 440 pixlar. Även här ser vi HDR-stöd om än lite mildare HDR 600. Här ser vi ett liknande bakstycke som hos Odyssey G9 om än lite mindre spejsat.

Samsung planerar att lansera Odyssey G9 och Odyssey G7-skärmarna under årets andra kvartal. I skrivande stund har dock inga prisuppgifter för någon av modellerna bekräftats. Det återstår även att se exakt vilka regioner skärmarna blir tillgängliga för.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Detta är faktiskt riktigt intressant!
Med en kurvatur på 1000R börjar man närma sig det faktiska sittavståndet på en sån här skärm. Man kanske faktiskt redan är där.. Har ju själv spanat på 49tums superwide skärmar och gillar arbetsytan. Ska bli kul att testa superwide-supercurved och se ifall det känns naturligt! 🙂

Medlem

Synd att ni inte tog reda på hur dom uppnår 240 hz, 10 bit color i native upplösningen utan någon form av DSC.
Vet att skärmen kommer med dubbla 1.4 DP, så dom kanske har löst det så. Den har inte stöd för DP 2.0 eller HDMI 2.1.

Anton Karmehed
Admin

Mycket bra fråga Krille.. Vi ska nog inte vara helt säkra på att Samsung-repsen på plats hade koll på detta heller. De där frågorna behövs det oftast någon produktexpert för att svara på vilket inte alltid finns på plats av egen erfarenhet. 😛

Får se om Joel och gänget kan få lite mer information om det där innan de lämnar Vegas, bra uppfångat! 🙂

Medlem

Någon som fått något svar av Samsung ännu, hur skärmen uppnår 240 hz native upplösningen 10 bit, utan någon form av DSC? Eftersom den överstiger vad nuvarande bandbredden för 1.4 DP klarar av.
Kör dom med dubbla DP 1.4 portar? Eller måste man dra ner färgerna (Chroma subsample)?