Samsung och Apple har tagit över kommandot på smartphonemarknaden. Enligt färska uppgifter står de två företagen för 60% av Alla smartphones som såldes under första kvartalet 2012. Samsung är numera den aktör som skeppar flest telefoner, medan Apple fortfarande tjänar mest.

Enligt en rapport från analytikerföretaget Juniper Research sålde Samsung och Apple totalt 82 miljoner smartphones under första kvartalet 2012, en hissnande siffra som alltså uppgår till nästan 60% av hela smartphonemarknaden där 139 miljoner enheter hittade nya hem under början av året. Samsung stod själva för runt en tredjedel av försäljningen med 46,9 miljoner sålda smartphones, medan Apple fick nöja sig som suverän två med 35,1 miljoner sålda.

Att Apple för närvarande är inne i en lugnare period i väntan på lanseringen av iPhone 5 under tredje kvartalet samtidigt som Samsung bara är timmar ifrån sin största smartphonelansering på länge indikerar att den koreanska tillverkaren troligtvis kan utöka försprånget under andra kvartalet.

Samsung_Galaxy_familyUtöver sina smartphones säljer Samsung även ett gäng olika surfplattor.

Samtidigt som Samsung sålde 11,8 miljoner fler smartphones än Apple under första kvartalet har företaget inte en chans att hänga med när man börjar kika på det ekonomiska. Samsung hade under första kvartalet en omsättning på totalt 17 miljarder dollar för hela sin mobila division, vilket även omfattar så kallade ”feature phones” som egentligen inte räknas in i smartphone-kategorin. Apple som uteslutande säljer fullfjädrade smartphones hade en omsättning på 22,7 miljarder dollar under samma period enbart för sitt iPhone-segment, räknar man in iPad landar den totala siffran på 29,3 miljarder dollar.

HTC som är en av de riktiga giganterna på smartphonemarknaden har inte släppt några försäljningssiffror för de senaste två kvartalen medan Nokia fortsätter att gå kräftgång trots ett stort fokus på nya Lumia-familjen. Nokia sålde 11,9 miljoner smartphones under första kvartalet 2012, mindre än hälften jämfört med samma period förra året.

Världens största smartphonetillverkare kommer under morgondagen att lansera sin tredje generations Galaxy-modell under ett event i London. NordicHardware kommer givetvis finnas på plats för att se vad Samsungs nya flaggskepp kan bidra med på en allt tuffare smartphonemarknad.


Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
n0paxkpederNiklas Ö Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Ö
Gäst
Niklas Ö

Nog är det riktigt imponerande av Apple att sälja så mycket ”dyra” Iphones.
Medans Samsung Har massor av olika telefoner
i olika prisklasser.

Kent Pedersen
Medlem
Kent Pedersen

Apple verkar ha ett fantastikt Tg på sina produkter

n0pax
Medlem
n0pax

Själv gillar jag inte apples telefoner utan föredrar android lurar. När det gäller surfplattor är det tvärt om. Där gillar jag ipaden mer. Har nog med att apple har ganska bra priser på ipaden mot andra android plattor. Medans när det gäller telefoner så brukar jag köra med billiga telefoner.

Medlem
Henrik Robeck

Håller helt med dig, Android-plattor borde heta Steroid-plattor med tanke på prislappen storlek!

[quote name=”n0pax”]Själv gillar jag inte apples telefoner utan föredrar android lurar. När det gäller surfplattor är det tvärt om. Där gillar jag ipaden mer. Har nog med att apple har ganska bra priser på ipaden mot andra android plattor. Medans när det gäller telefoner så brukar jag köra med billiga telefoner.[/quote]