Samsung sägs få äran att tillverka uppföljaren till Google Nexus One som under början av 2010 var sökmotorjättens dragplåster för Android-operativsystemet. När efterträdaren till den då HTC-tillverkade luren dyker upp väntas det bli som Nexus S, en modell tillverkad av Samsung med gener från Galaxy S.

Varken Google eller Samsung har bekräftat att man arbetar på en uppföljare till Nexus One men ryktena har cirkulerat länge och nu kommer även vad ska vara tillhörande bildbevis. På Engadget har det publicerats ett flertal bilder på vad man säger är Google Nexus S.

Även om det är ont om detaljer kring den nya telefonen finns det flera likheter med Google Nexus One. Inte minst tillverkarmärkningen på baksidan av telefonen, samt den vita förpackningen som är av samma snitt man nyttjade med föregångaren.

nexuss nexuss2

Google Nexus S ska vara byggd på Samsungs Galaxy S plattform och likheterna är som väntat slående, även om man sett till att se över telefonens estetiska design. Samt givetvis laddat den med kommande operativsystemet Android 2.3 Gingerbread.

Vi ser fram emot att höra mer detaljer kring Googles andra generations Nexus-smartphone, som förhoppningsvis dyker upp på marknaden inom en snar framtid.

Källa: Engadget

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Andreas GAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Jag trodde gingerbread var version 3 av android…

Andreas G
Medlem

Hmmm OK, men kommer v.2.3 då att ha restriktioner för ”branding” eller får vi vänta till Honeycomb för det?

EDIT:
Det verkar faktiskt som att version 2.3 ska få nytt UI.