Samsung ska enligt tidigare rykten jobbat under en längre tid på att utveckla vikbara smartphones under projektnamnet Project Valley. Nu säger nya rykten att en 5 tum stor telefon som ska kunna vecklas ut till en 7 tum stor surfplatta – med lansering nästa år.

Samsung har likt LG jobbat allt mer aktivt på att utveckla och lösa masstillverkning av böjbara skärmar, något som är en nyckelkomponent i Project Valley. Nu säger koreanska tidningen Etnews att Samsung planerar att masstillverka vikbara skärmar under slutet av året och att man tänkt sig introducera den första vikbara smartphonen på marknaden i början av nästa år.

Smartphonenyheter på Surfa.se

Både smartphone och surfplatta?

Telefonen ska beskrivas som en enhet med 5 eller 7 tum stor skärm. I ihopfällt läge är skärmytan 5 tum och enheten används just som en smartphone. Med skärmen helt utvecklad ska skärmytan mäta 7 tum och då förvandla enheten till något som mer liknar en surfplatta.Samsung_Vikbar_smartphone

Vikbara smartphones med skärmar som kan vecklas ut och in beroende på användningsscenario ses som nästa stora steg inom den mobila marknaden. Ett grepp som Samsung sägs jobbat på under 3 år där alltså OLED-baserade skärmpaneler är en viktig nyckel till framgång. Samtidigt sätts det även stora krav på byggkvalité, mjukvara och övriga komponenter för att skapa en produkt som kan erbjuda det bästa av två världar – en smidigare telefon samt en större och mer produktiv surfplatta.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gustav Gager
Admin

JA tack! En vikbar smartphone vore ju grymt om det gick att lösa på ett snyggt sätt.