Med hjälp av staplat flashminne går det att pressa lagringsutyrmmet i industriella SSD-enheter långt bortom vad som går ens med moderna hårddiskar. Nu är världens just nu rymligaste SSD-enhet, PM1633a, lanserad med hela 15,36 terabyte lagring i 2,5-tumsformat.

I höstas tillkännagav Samsung sin rymligaste SSD-enhet någonsin, PM1633a, baserad på företagets staplade V-NAND-flashminne, och nu är enheten lanserad och på väg till kunder. Innanför skalet sitter totalt 32 minnespaket, där vart och ett har tillräckligt många lager med NAND-kretsar för att rymma 512 gigabyte. Allt som allt resulterar det i 15,36 terabyte lagringsutrymme. Detta kombineras sedan med 16 gigabyte cacheminne.

Enheten har ett 2,5-tumsformat, men är är betydligt tjockare än vanliga konsumentenheter, som i regel har en tjocklek på 7 eller 9 millimeter. Det är inte heller en vanlig SATA-enhet, utan PM1633a ansluts via SAS och utlovas nå en maximal sekventiell läshastighet på 1 200 megabyte per sekund, slumpmässig läshastighet på 200 000 IOPS respektive slumpmässig skrivhastighet på 32 000 IOPS.

PM1633a är i första hand avsedd för datacenter och serverhallar snarare än konsumenter eller entusiaster. Prissättningen är därför inte heller specificerad, utan diskuteras vid köp direkt från Samsung.

Källa: Bit-tech

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid