Samsungs toppmodeller på TV-marknaden är minst sagt påkostade lösningar men tillverkaren menar också att man nu är helt redo för det kommande videoformatet ultrahd blu-ray. Vi kikar närmare på företagets SUHD-modeller som  levererar imponerande ljusstark bild med upp till 2,5 gånger högre ljusstyrka än fjolårets modeller.

Samsung har precis som sina konkurrenter på TV-marknaden anammat den ny TV-tekniken High Dynamic Range och under IFA-mässan är det toppmodellerna i SUHD-familjen som står i centrum. Samsung meddelar att deras apparater ska vara helt redo för det kommande ultrahd blu-ray formatet, något man även passade på att demonstrera under mässan.

I praktiken betyder detta att deras mer påkostade TV-apparater med SUHD-paneler stödjer ett bredare färgspektra med DCI P3-standarden inom räckhåll, 10 bitars färgdjup, 60 fps samt givetvis stöd för nypopulära bildtekniken HDR.

Samsung använder sig av nanokristaller som tillverkaren menar gör det möjligt att nå upp till 1 000 nits maximal ljusstyrka, ungefär 2,5 gånger ljusstarkare än företagets tidigare toppmodeller på marknaden och ungefär det dubbla mot LG:s HDR OLED-paneler.

På IFA-mässan i Berlin får vi njuta av flera HDR-inriktade demosekvenser på Samsungs TV-apparater och kan konstatera att den ökade ljusstyrkan och det bredare ljusspektrat onekligen gör mycket för filmupplevelsen. Samtidigt är det svårt att fälla några avgörande omdöme eller för den delen jämföra med konkurrerande modeller. Jämförelsen med LG:s OLED HDR-apparater är extra intressant där siffrorna talar för stor fördel hos Samsungs ljusstarkare apparater men där OLED-apparaterna med sin djupare svärta har tydliga fördelar i det dynamiska omfånget som inte går att direkt avläsa i siffror.

Samsungs SUHD-modeller är däremot redo att uppdateras med mjukvara för att ge stöd för HDMI 2.0a och därmed hantera både ultrahd blu-ray samt HDR. Ultrahd blu-ray lanseras på marknaden under början av nästa år med stöd för HDR – en teknik som streamingtjänsterna Netflix samt Amazon lovat stöd för framöver.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
hymerTotteliciousS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Sablans vad levande färgerna verkar vara i dessa (eller ”vivid” som det även kallas).

Tottelicious
Gäst
Tottelicious

Stöd för rec 2020?

hymer
Medlem
hymer

Fan vad jag vill ha en UHD 65 tummare med en UHD bluray spelare. Kan inte komma snabbare på marknaden.