Samsung introducerar i dag två nya smartphones som är gjorda för användare som älskar stora skärmar. Galaxy S6 Edge+ är en gigantisk version av Samsungs böjda flaggskepp och Galaxy Note 5 är en platt smartphone med föregångarnas funktioner men samma designspråk och glasbaksida som Galaxy S6.

På en presskonferens i New York bekräftade i dag Samsung att man har två nya Android-telefoner på väg. De båda modellerna riktar sig till marknadens entusiaster som är beredda att betala mycket för imponerande funktioner och specifikationer.

Galaxy Note 5 fokuserar på produktivitet

Som väntat var det i dag dags för Galaxy Note-serien att genomgå en uppgradering. Ett knappt år har passerat sedan introduktionen av Galaxy Note 4 och nu är det alltså dags för Galaxy Note 5. Den nya modellen skiljer sig mycket från tidigare medlemmar i Galaxy Note-familjen. Telefonens baksida är inte längre tillverkad av plast eller syntetiskt läder. Likt Galaxy S6-familjen täcks nu också Galaxy Note 5 av en stor skiva glas. Till skillnad från Galaxy S6 Edge är dock glaset på baksidan kraftigt rundat för att telefonen ska vara lättare att hålla i en hand. Telefonen är också mindre än tidigare Galaxy Note-modeller för att vara ännu enklare att hålla i en hand.

Samsung_Galaxy_s6_edge_plus_note

Galaxy Note 5 är tänkt att användas av ”Multitaskers”. För att göra telefonen bättre anpassad för konsumenter som vill använda den för jobb eller för att skriva långt eller snabb planerar Samsung att sälja ett tillbehör som lägger ett fysiskt tangentbord framför skärmen så att användare snabbt kan skriva ett epostmeddelande utan att krångla med ett virtuellt tangentbord.

Som det ser ut just nu kommer Galaxy Note 5 inte att lanseras i Sverige. Samsung Sverige har inte bekräftat några lanseringsplaner och Samsung har visat något intresse för att lansera modellen i Europa över huvud taget. Det är möjligt att den dyker upp vid ett senare men det blir ingen lansering i Sverige den närmaste tiden.


Samsung Galaxy S6 Edge+ i guld, Galaxy Note 5 i grått:

Stor Galaxy S6 Edge med uppgraderat inre

Om Galaxy Note 5 är tänkt att användas för konsumenter som gärna producerar, är Galaxy S6 Edge+ tänkt att användas av konsumenter som konsumerar, enligt Samsung. Som namnet avslöjar är den nya modellen en större version av Galaxy S6 Edge. Modellen använder samma 5,7 tum Super AMOLED-skärm med upplösning på 2 560 x 1 440 som Galaxy Note 5. Den stora skillnaden är helt enkelt att Galaxy S6 Edge+ har en skärm som är rundad på både höger och vänster sida.

Utöver en större skärm har Galaxy S6 Edge+ ett par nya komponenter innanför skalet. Tre gigabyte arbetsminne har uppgraderats till fyra, telefonens LTE-modem har nu stöd för Cat.9-standarden för ännu snabbare uppkoppling via teleoperatörernas LTE-nätverk och modellen blir, tillsammans med Galaxy Note 5, först med snabb trådlös laddning via Qi-standarden.

Samsung_Galaxy_s6_edge_plus_hela

Likt Galaxy S6 Edge har inte den böjda skärmen på Galaxy S6 Edge+:s framsida särskilt många funktionella fördelar framför en platt. Skärmens utformning ger användare möjlighet att dra fingret över skärmens högra kant för att snabbt komma åt favoritkontakter och appar, men inte mycket mer än så.

Samsung Galaxy S6 Edge+ kommer att säljas i Sverige med start 4 september med 32 gigabyte eller 64 gigabyte lagringsutrymme för 8 000 kronor respektive 9 000 kronor.

Här kan du läsa om de båda modellernas specifikationer:

Samsung_Galaxy_s6_edge_plus_note_specs_2

Källa: Samsung

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Per LunqvistPoontuspege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

processor?

pege63
Gäst
pege63

Snart skall man ryggsäck för att ha med sig en Mobil, NEJ TACK

Medlem
WIRN

[quote name=”pege63″]Snart skall man ryggsäck för att ha med sig en Mobil, NEJ TACK[/quote]

Märk att Note inte har växt

Poontus
Medlem
Poontus

[quote name=”pege63″]Snart skall man ryggsäck för att ha med sig en Mobil, NEJ TACK[/quote]
konstigt att den går ner perfekt i min byxficka…

Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

[quote name=”pege63″]Snart skall man ryggsäck för att ha med sig en Mobil, NEJ TACK[/quote]

Lite som att klaga på att en Volvo V70 inte är en tvåsitsig cab.