Samsung har nu avtäckt specifikationerna för GDDR6, nästa generations grafikminne som ska ta över efter GDDR5X och pryda morgondagens grafikkort.

När spel och andra grafiktunga uppgifter stället allt högre krav så är det tid för hårdvarutillverkarna att visa framfötterna och lansera hårdvara som klarar av uppgifterna.

Nyligen så blev det känt att PCI-SIG har färdigställt specifikationerna för PCIe 4.0. Nu har även Samsung visat upp vad som kommer härnäst för grafikkort i form av nästa generations grafikminne, GDDR6.

Enligt Samsung så ska den maximala bandbredden för GDDR6 ligga på 16 gigabit per sekund (Gbit/s). Dagens snabbaste GDDR5X-minneskretsar har en bandbredd på 12 Gbit/s som jämförelse.

Grafikminne GDDREtt annat övertag som den kommande minnestypen har jämfört med dagens är att minnet kan köras med en spänning på 1,35 volt. Jämfört med dagens GDDR5-minne med en bandbredd på 8 Gbit/s och vars spänning ligger på 1,5 volt.

GDDR6 ska användas till Nvidia Volta

Några kommande produkter som kommer att nyttja GDDR6-minne är Nvidias nästa grafikarkitektur kallad Volta. Samsung säger sig visa upp GDDR6-minne på CES 2018 den 9 januari. Den stora frågan är om man gör det på egen hand eller i samarbete med just Nvidia eller annan partner.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid