Samsung har länge sagts arbeta på en större surfplatta med 11,6 tums skärm och en svindlande upplösning av 2 560 x 1 600 pixlars upplösning. Nu kan Samsung själva avslöjat inte bara att surfplattan får en Exynos 5250-processor utan även hur plattan faktiskt ser ut.

Samsung har publicerat ett detaljerat presskit för sin nya Exynos 5250 systemprocessor på sin hemsida där vi bland annat kan läsa om den nya Cortex-A15-baserade processorns specifikationer. Med dubbla kärnor tillverkade i 32nm High-K Metal Gate teknik ska Exynos 5250 arbeta i upp till 2,0 GHz och även husera en ny kraftfull grafikkrets. Samsung nämner inte vilken grafikkrets det handlar om, men tidigare läckta uppgifter talar om en ARM Mali T-604MP4 GPU som ska ge ett rejält lyft i 3D-prestanda.

Samsung har talat om 4 gånger så hög grafikprestanda och det kan vi se vissa mått av i deras specifikationsdokument. Samsung skriver nämligen att Exynos 5250 stödjer spel i WQXGA-upplösning vid 60 fps. En upplösning på 2 560 x 1 600 pixlar är ingen lätt match att mata med 60 bildrutor per sekund och lovar verkligen gott för spelprestandan i Samsungs nya produkter. Med en skärmstorlek på 11,6 tum skulle detta ge Samsungs nya platta en pixeltäthet på 260ppi i ett 16:10 format, nästan lika högt som nya iPad och dess 264ppi.

tab10.2vs11.6Samsung Galaxy Tab 10.2 vs. Samsung Galaxy Tab 11.6?

I början av dokumentet ser vi en bild på en användare som fingrar på en större surfplatta och även om designen på plattan är snarlik den på Samsung Galaxy Tab 2 10.1 som presenterades under Mobile World Congress 2012 är det ganska uppenbart att det inte handlar om samma modell. Surfplattan i dokumentet ser större ut än Tab 2 10.1 och även om silverramen är liknande kan vi tydligt se att högtalargallren på den nya modellen är betydligt mindre än på Tab 2 10.1. Undertecknads hand ser också större ut i förhållande till surfplattan jämfört med personen på Samsungs pressbild. Det mesta pekar alltså på att detta kan vara den första officiella bilden av Samsungs 11,6 tums surfplatta som alltså inte bara kommer med en extremt högupplöst skärm utan även Samsungs senaste systemprocessor.

tab10.2Referensbild av Samsung Galaxy Tab 2 10.1.

När Samsung kan tänkas lansera sin nya maffiga surfplatta är oklart, men vi ser onekligen fram emot att se mer information om denna rejäla platta.

Källa: Samsung via Androidandme 

Relaterade nyheter:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
thisAlex JohanssonLagl0rdenFelix ByströmAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

Fint… jätteroligt för de som gillar surfplattor säkert, nu, ge mig EN SKÄRM med samma DPI till samma pris, eller tom en skärm med samma upplösning till samma pris bara.

FFS!

Magnus Olsson
Medlem
Magnus Olsson

Ska du ha en 24″-27″ skärm med 264dpi? :-* Lär få satsa på förstoringsglas och 3 grafikkort då 🙂

DPI är trevligt men dessa skärmar så så mycket att man inte kan se skillnad utan hjälpmedel 🙂

Felix Byström
Medlem

En annan intressant punkt är att de visar upp ett spel för PC på bilden, Dawn of War 2, vilket känns lite onödigt om den inte har stöd för att spela det.

Visst att det finns tillfänligt via Onlive, men då är inte grafikprocessorn som måste jobba.

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

[quote name=”Znubbis”]Ska du ha en 24″-27″ skärm med 264dpi? :-* Lär få satsa på förstoringsglas och 3 grafikkort då 🙂 DPI är trevligt men dessa skärmar så så mycket att man inte kan se skillnad utan hjälpmedel :)[/quote]Ja, varför inte? Grafik-kort och grafik-kort, jag spelar inga FPS spel (om man inte räknar lite Minecraft då och då) och tror inte ett 680 skulle ha större problem driva ex. vis (om det skulle finnas) skärm på 5120×3200 än mitt (öh, vet inte ens vad jag har…9600GT(?)) har att driva 1920×1200 😉 Skärmen gör EXTREMT mycket för totalupplevelsen, mycket mer än nästan… Läs hela »

Alex Johansson
Gäst
Alex Johansson

Vill bara flika in med något som jag stör mig oerhört mycket på…
10.1 har inget modellen att göra utan handlar om skärmens storlek… detta verkar vara något som inte folk fattar. Alltså heter inte Tab tvåan 10.2 utan ”Samsung Galaxy Tab 2 10.1 !!!

Ville bara poängtera något som för mig är självklart och mycket störande att läsa.

this
Medlem
this

[quote name=”Lagl0rden”][quote name=”Znubbis”]Ska du ha en 24″-27″ skärm med 264dpi? :-* Lär få satsa på förstoringsglas och 3 grafikkort då 🙂 DPI är trevligt men dessa skärmar så så mycket att man inte kan se skillnad utan hjälpmedel :)[/quote]Ja, varför inte? Grafik-kort och grafik-kort, jag spelar inga FPS spel (om man inte räknar lite Minecraft då och då) och tror inte ett 680 skulle ha större problem driva ex. vis (om det skulle finnas) skärm på 5120×3200 än mitt (öh, vet inte ens vad jag har…9600GT(?)) har att driva 1920×1200 😉 Skärmen gör EXTREMT mycket för totalupplevelsen, mycket mer än… Läs hela »