Apple har redan vunnit ett mål i Tyskland, där Samsung Galaxy Tab 10.1 fått säljstopp då den enligt domaren är för lik iPad 2 och kan förväxlas med denna. Galaxy Tab 10.1 får nu även ett tillfälligt säljstopp i Australien, och vad som väntar här näst blir utan tvivel att Samsung överklagar och att båda partnerna möts i domstol.

Den federala domstolen i Australien har beslutat att Samsung Galaxy Tab 10.1 ska få ett tillfälligt säljstopp i landet. Samsung varnade tidigare för att om de inte fick påbörja försäljningen av Galaxy Tab 10.1 skulle det förstöra deras chanser för produkten att få ett genomslag till den lukrativa julhandeln.

Domaren, Justine Annabelle Bennet beslutade idag att beslutet är ”lämpligt” i ärendet. Samsung som nu missar julhandeln kommer troligtvis att överklaga, men har sedan tidigare sagt att de inte skulle ha någon brådska om beslutet var detta. De kommer nu bygga upp ett försvar mot Apple när de möts i rätten vilken väntas dröja till mars nästa år.

Apple lyckas effektivt att blockera försäljningen av Galaxy Tab 10.1, beslutet i tyskland om ett säljstopp var en stor seger för det Cupertino-baserade bolaget. Det här hindrade effektivt att surfplattan inte kunde säljas i större delar av EU. Nederländerna, Japan och USA är bara några av länderna där man väntar på ett beslut.

Samsung väntas ta till åtgärder för att få ett säljstopp på iPhone 4S.

Samsung ska höras imorgon, för att se i vilken riktning man ska gå härnäst. Men högst troligen kommer resultatet bli att Samsung möter Apple i rätten, och att Samsung möter Apples anklagelser med egna som gäller patent för trådlös teknik. Ser vi bort från Australien, så har Samsung sagt att de har för avsikt att få ett säljstopp på Apples nya iPhone 4S i Frankrike och Australien.

Källa: TheRegister

Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Retur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Är det någon som förstår att man får agg när ett företag försämrar för oss användare. Även den mest inbitne fanatikern borde förstå att detta leder till sämre priser och konkurrens samt hinder för utvecklingen.