Samsung Galaxy S8 kommer inte att lanseras under MWC2017 utan landar på marknaden först senare i vår och ser då ut att få en närmast heltäckande skärm.

Samsung jobbar för fullt på efterträdaren till storsäljande smartphoneflaggskeppet Galaxy S. Galaxy S8 ska enligt tidigare rykten komma i två olika modeller, S8 och S8 Plus, med 5,8 respektive 6,2 tum stor skärm.

Skärmstorlekarna kan låta avskräckande stora för vissa konsumenter men av tidigare rykten att döma och nyligen läckta produktbilder finns det fog för storlekarna. Samsung har valt en smartphonedesign där skärmen täcker nästan hela framsidan av sina Galaxy S8-telefoner. Skärmen smiter runt långsidorna och lämnar till synes endast en smal kant upp- och nertill på telefonen där vi hittar högtalare, kamera och ljussensorer. Det ryktas även om en iris-sensor på framsidan av telefonen för att komplettera en mer traditionell fingeravtrycksläsare.

Samsung Galaxy S8 i läckta bilder

Samsung har slopat den fysiska hemknappen nedanför skärmen och antingen placerat den baktill på telefonen eller integrerat den bakom skärmen. Bakom skärmarna som för övrigt sägs få en upplösning på 1 440 x 2 960 pixlar finns även en Snapdragon 835 processor tillverkad med 10-nanometerteknik.

Samsung har ännu inte bjudit in till något lanseringsevent för Galaxy S8 men lanseringen antas ske i slutet av mars eller början av april månad.

Samsung siktar på 7nm teknik för Galaxy S9-processor

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid