Ett nytt rykte pekar på att Samsungs nästa flaggskepp kan komma att lanseras tillsammans med ett dyrare syskon. Med en ny kraftfull Exynos-processor sägs Samsung planera lanseringen av sin första 4K UHD-upplösta bildskärm som är inbyggd i en smartphone. Telefonen sägs också fånga bilder med en speciell dubbelkamera.

Under början av nästa år väntas Samsung lansera sitt nya flaggskepp för smartphonemarknaden, Galaxy S7. När lanseringen nu börjar närmar sig, börjar också ryktena kring telefonen bli allt vanligare. Vi vet fortfarande relativt lite om den kommande modellen men nu anländer en nya detaljer. Enligt rykten från Kina, som bör tas med en nypa salt, har Samsung planer på att lansera en riktigt kraftfull version av Galaxy S7 som i nuläget kallas Galaxy S7 Premium.

Hög upplösning kräver kraftfull GPU

Den kommande telefonen sägs satsa allt när det gäller specifikationer. Även om vi inte vet hur stor telefonens skärm sägs vara påstår ryktet att skärmen har en 4K UHD-upplösning, något som bara Sony har lyckats med i en smartphone hittills. Om ryktet är sant skulle det betyda att skärmen troligen är branschens första UHD-upplösta AMOLED-skärm, eftersom Samsung bara använder AMOLED-skärmar i sina dyraste smartphones.

För att driva den högupplösta skärmen sägs Samsung använda en variant av sitt nyligen introducerade Exynos 8 Octa 8890-chipset. Den speciella versionen av kretsen sägs använda ARM:s Mali-T880 GPU som sägs komma utrustad med 14 processorkärnor istället för de 12 som används av den vanliga versionen av 8890. Mali-T880 har stöd för upp till 16 processorkärnor så det är fullt rimligt att ryktet är sant, även om källan till informationen knappast kan definieras som pålitlig.

Dubbel kamera

Ytterligare en intressant detalj i ryktet är att Samsung sägs ha planer på att inkludera dubbla kamerasensorer på telefonens baksida. De båda sensorerna sägs vara tillverkade av Sony och troligen jobba tillsammans för att erbjuda högre bildkvalitet.

Den delen av ryktet är helt klart konstigare än de andra två men det är inte omöjligt att Samsung har planer på att experimentera med nya kameralösningar för att försöka erbjuda högre bildkvalitet och det är i sånt fall troligt att de kommer att lansera en specialversion av flaggskeppet för att kunna genomföra experimenten, precis som de gjorde med Galaxy Note Edge under slutet av förra året.

Det är inte sannolikt att den speciella versionen av Samsungs kommande telefon kommer att lanseras i Sverige men vi kan inte säga annat än att det skulle vara intressant att se ryktet bli verklighet, även om det finns en överhängande risk för att den högupplösta skärmen kan påverka både prestanda och batteritid.

Källa: Weibo via Phonearena

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SvenTobakFull med rättighet Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
tal666

Grattis till dem som har råd…

Medlem
Wargreymon

[quote name=”tal666″]Grattis till dem som har råd…[/quote]
Råd har nog många, sedan om det är ekonomisktförsvarbart är en helt annan femma.

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

[quote name=”wargreymon”][quote name=”tal666″]Grattis till dem som har råd…[/quote]
Råd har nog många, sedan om det är ekonomisktförsvarbart är en helt annan femma.[/quote]

Kolla bara på hur många som kan försvara uppgradering av varje ny iPhone.

Full med rättighet
Gäst
Full med rättighet

Mobiltelefoner altså, jag förstår inte varför folk är så kåta på dem… Jag har en 199 kr mobil med kontantkort, fungerar utmärkt och behöver bara ladda den en gång var tredje vecka typ.

Medlem
Wargreymon

[quote name=”SvenTobak”][quote name=”wargreymon”][quote name=”tal666″]Grattis till dem som har råd…[/quote]
Råd har nog många, sedan om det är ekonomisktförsvarbart är en helt annan femma.[/quote]

Kolla bara på hur många som kan försvara uppgradering av varje ny iPhone.[/quote]
Det är nog snarare grupptryck än logiska beslut som gör de valen. Detta gäller givetvis alla telefoner, där tankegången är ”jag måste nog ha detta” snarare än ”jag vet att jag behöver detta”.

Många som skaffar en ny mobil har nog inte riktigt tänkt på kostnaden alls.

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

[quote name=”wargreymon”][quote name=”SvenTobak”][quote name=”wargreymon”][quote name=”tal666″]Grattis till dem som har råd…[/quote]Råd har nog många, sedan om det är ekonomisktförsvarbart är en helt annan femma.[/quote] Kolla bara på hur många som kan försvara uppgradering av varje ny iPhone.[/quote]Det är nog snarare grupptryck än logiska beslut som gör de valen. Detta gäller givetvis alla telefoner, där tankegången är ”jag måste nog ha detta” snarare än ”jag vet att jag behöver detta”. Många som skaffar en ny mobil har nog inte riktigt tänkt på kostnaden alls.[/quote] Jo jag är fullt medveten om att mobiler i dagsläget i allra högsta grad är en trend grej… Läs hela »