Samsung Galaxy S6 Edge introducerades i våras och kritiserades snabbt för sin medelmåttiga batteritid. Utöver dess lite obekväma design kritiserades telefonen främst för att den knappt kunde ta sig igenom en hel dags användning. Nu kommer tidiga tester som visar att det större syskonet Galaxy S6 Edge+ erbjuder betydligt bättre batteriprestanda.

Samsung Galaxy S6 Edge introducerades tidigare i år med kanske en av branschens mest intressanta hårdvarudesign. Telefonens rundade skärm gav den en design som visserligen inte gav särskilt många funktionella fördelar men som såg riktigt häftig ut. Telefonen hade dock flera stora problem. Utöver faktumet att telefonen inte var lika skön att hålla i handen som syskonet Galaxy S6 hade den också stora problem med batteritid. Trots att den presterade väl i syntetiska batteritester klarade den inte av vardaglig användning lika bra som många konkurrenter. Nu är Galaxy S6 Edge+ på väg till butiker och det ser ut som om föregångarens batteriproblem är lösta.

Imponerande resultat

Phonearena har fått tag på ett exemplar av Galaxy S6 Edge+ och kört sitt standardiserade batteritest på telefonen. Testet sägs återspegla energikonsumtionen vid normal webbsurfning. Enligt det tidiga resultatet som sajten nu publicerar klarar sig Galaxy S6 Edge+ i 9 timmar och 29 minuter. Detta är en kraftig förbättring från Galaxy S6 Edge:s 8 timmar och 11 minuter. Det är också ett marginellt bättre resultat än för nya Galaxy Note 5 som fick ett resultat på 9 timmar och 11 minuter – en telefon som för övrigt fick högre resultat än Galaxy Note 4.

Galaxy_s6_edge_plus_phonearena

Verkligheten kan se annorlunda ut

Det är svårt att säga hur dessa syntetiska tester kommer att återspegla sig i normal användning. Hur telefoner hanterar bakomliggande tjänster i viloläge, hur effektiva andra delar av operativsystemet är och mycket annat kan påverka den verkliga batteritiden för telefonen. Det återstår därför att se hur bra batteritid Samsungs nya telefon verkligen kan leverera. En sak är i alla fall säker: med ett batteri som har en kapacitet på 3 000 milliamperetimmar istället för 2 600 milliamperetimmar borde verkligen Galaxy S6 Edge+ kunna erbjuda bra mycket längre batteritid än sitt mindre syskon.

Samsung Galaxy S6 Edge+ kommer att lanseras i Sverige den 4 september och kosta 8 000 kronor. Telefonen lanseras i samband med den globala lanseringen av Galaxy Note 5 som inte kommer att lanseras i Sverige, åtminstone inte någon gång den närmsta tiden.

Källa: Phonearena

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid