Förra året presenterades Samsung Galaxy S5 med en vattentät design. I år har Samsung valt att inte inkludera den egenskapen i Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge. De två nya telefonerna klarar officiellt sett inget vatten över huvud taget. Det stoppar inte en Youtube:are från att ta ett exemplar av Galaxy S6 Edge och lägga det i en vattenskål.

Samsung Galaxy S6 och Galax S6 Edge har en helt ny design som, till skillnad från Galaxy S5, saknar utbytbart batteri, möjlighet till expansion med microSD-kort och vattentäthet. När vi pratade med en av Samsungs representanter om bristen på vattentäthet, sas förklaringen vara att telefonens högtalare flyttats från baksidan till undersida, vilket gjorde det svårt att göra produkten vattentät.

När nu de nya telefonerna börjar närma sig butiker, dyker de första videorna upp på Youtube som testar produkternas vattentäthet. I en video från Youtube-kanalen Techsmartt läggs Galaxy S6 Edge i en skål med vatten. Telefonen klarar sig utan större problem i 23 minuter. Därefter dör skärmen. När telefonen torkats och satts på laddning startar den igen. Många av telefonens funktioner sägs fortfarande vara fullt fungerande men enligt mannen bakom kameran startar telefonen om oregelbundet och kameran fungerar inte som den ska.

Samsung Galaxy S6 Edge verkar kort sagt ha potential att klara av små vattenrelaterade olyckor men knappast vara redo för ett längre bad.

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid