Samsung Galaxy S III har inte bara fått god kritik i media – bland annat här på NHW – utan även mottagits väl på marknaden. Telefonen har trots sin relativt höga prislapp sålts i rekordfart och har efter 100 dagar på marknaden sålts i 20 miljoner exemplar – nytt rekord för Samsung.

Samsung är marknadsledare i smartphonesegmentet för närvarande och har ett imponerande moment på flera andra områden. Företaget har nu meddelat att deras kritikerrosade flaggskepp Galaxy S III sålt i rekordfart och efter 100 dagar sålts i totalt 20 miljoner exemplar världen över. Vilket gör att Galaxy S III tar över titeln som Samsungs snabbast säljande telefon från företrädaren Galaxy S II, en telefon som på knappt två år sålts i 28 miljoner exemplar. Något tillverkaren nu firar med att lansera en ny modell i vinröd färg för att komplettera de vita och blå modeller som redan säljs på svenska marknaden.

GS3_red

Även om Samsung går från klarhet till klarhet på smartphonemarknaden finns det orosmoln på horisonten. Patentkriget med Apple har knappast gått lysande och även om Samsung gjort sitt yttersta för att minimera patenttvister under utvecklingen av Galaxy S III har detta inte hejdat Apple. Apple har klargjort att man även vill få ett säljstopp på Galaxy S III och om så blir fallet skulle det givetvis vara ett stort avbräck för den koreanska elektronikjätten.

Hittills har Samsung dock tvisterna med Apple genom att kontinuerligt lansera nya produkter som kräver nya vändor i domstolarna. Klart är i alla fall att Samsung säljer mobiltelefoner som ingen annan och att Samsung Galaxy S III blivit den säljsuccé företaget hoppats på. 

Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Jacob Hugossondlq84Andreas Gshaglordanton12 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Att den säljer så bra fast många tycker den är alldeles för stor, Bra jobbat!:D

Svensken
Medlem
Svensken

Ja mycket imponerande av Samsung.

anton12
Gäst
anton12

Bara en tidsfråga innan samsung blir så stora att folk börjar kalla samsung för liknande saker Apple kassa:P Brukar bli så i alla fall i nördkretsar när någon part blir överlägset störts.

Micke
Medlem
Micke

Groteskt stor… inget att vara stolt över. 😉 /s

Andreas G
Medlem

Ska ärligt säga att jag trodde den var för stor för att lyckas, men där ser man…

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”anton12″]Bara en tidsfråga innan samsung blir så stora att folk börjar kalla samsung för liknande saker Apple kassa:P Brukar bli så i alla fall i nördkretsar när någon part blir överlägset störts.[/quote]

Jag tror du har missuppfattat, nördar, inkl mig själv hatar stora företag som använder sin dominans till att motverka konkurrens och öppenhet. Inte att de är stora och framgångsrika i sig.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”dlq84″]
Jag tror du har missuppfattat, nördar, inkl mig själv hatar stora företag som använder sin dominans till att motverka konkurrens och öppenhet. Inte att de är stora och framgångsrika i sig.[/quote]
Det här brukar tyvärr hända företag på automatik när dom blir stora och vill behålla sin marknadsledande position. Finns självklart undantag, men ska jag vara helt ärligt tror jag inte Samsung är ett av dom 😛