Samsung arbetar för närvarande med att färdigställa sin nya supersmartphone Galaxy S II som ska utrustas med sin egenutvecklade systemprocessor Exynos 4210. När det nu börjar dyka upp flera prestandatester på telefonen visar de på en inte minst kraftfull processor, vilket är ganska väntat med dubbla 1,2 GHz ARM Cortex-A9-kärnor under skalet.

Samsung Galaxy S II sägs dyka upp på den svenska marknaden under maj månad och troligtvis blir det med Samsungs egna systemprocessor Exynos, en så kallas SoC-krets som bara nyligen uppgraderades från 1,0 GHz till 1,2 GHz, vilket också verkar ge rejält utslag i syntetiska prestandatester.

Vi har tidigare sett hur Galaxy S II och Exynos Mali-400MP grafikkrets visat konkurrenskraftig prestanda, men inte mycket mer än så. Men när det nu presenteras resultat från testsviterna Quadrant Pro och Smartbench 2011 visar Samsungs nya flaggskepp att det knappast är något fel på CPU-prestandan i kretsen.

Resultaten som dykt upp i testlistor för de två testsviterna ska inte ses som officiella prestandaresultat då telefonen inte är lanserad ännu men bör, om de är äkta, ge en bra indikation på prestandan. 

gs2bench2
OBS! NordicHardware har inte fått fram resultatet för GS2 själva, endast de övriga referenserna.

Samsung Galaxy S II ska med en 1,2 GHz Exynos 4210 SoC ge betydligt bättre resultat än exempelvis LG Optimus 2X i produktivitetstestet av Smartbench 2011. Något som direkt kan relateras till en 20% högre CPU-frekvens samt det nyare Android 2.3.3 operativsystemet. Speltesterna i Smartbench 2011 fortsätter att ge NVIDIA överhanden  där Galaxy S II och Mali-400MP grafikkretsen inte riktigt hänger med i svängarna, även om marginalerna är små.

gs2bench
OBS! NordicHardware har inte fått fram resultatet för GS2 själva, endast de övriga referenserna.

Vi har jämfört resultaten från Galaxy S II med våra egna resultat av LG Optimus 2X. Även om vi också kan se prestandaresultat från HTC Pyramid (HTC Sensation) med Qualcomms 1,2 GHz MSM8260 systemprocessor är dessa troligtvis från en tidig testversion av telefonen då prestandan i både produktivitetstestet och speltestet i Smartbench känns orimligt låga. Varför vi valt att inte lägga någon större vikt vid dessa i ett så pass tidigt skede.

samsungs2

Samsung Galaxy S II och inte minst dess Exynos 4210 systemprocessor hoppas vi kunna kika närmare på framöver, men närmast till hands ligger en grundlig genomgång av just tidigare nämnda LG Optimus 2X och just betydelsen av dubbelkärniga processorkretsar på smartphonemarknaden.

Källa: Smartphonebenchmarks.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid