Samsung har höjt ribban för vad vi förväntar oss av smartphoneskärmar, åtminstone om vi ser till den faktiska storleken. När företaget nu jobbar på sin tredje generations Note-modell säger rykten att skärmen man satsat på mäter närmast ofattbara 6,3 tum i diagonalen.

Samsung Galaxy Note II är den smartphone på marknaden idag med störst skärm. Med sin Super Amoled hd-panel på 5,5 tum är telefonen en riktig bjässe, men värre verkar det bli. Enligt uppgifter till The Korea Times ska Samsung vara i full fart med utvecklingen av Galaxy Note III. En telefon som ska utrustas med en rekordstor skärm på hela 6,3 tum.

Enligt The Verge stämmer detta in med andra uppgifter teknikbloggen fått från trovärdiga källor där man talat om Samsungs planer på att fylla igen det storlekshål man idag har i sitt produktutbud. Vilket vi hittar mellan deras Galaxy Note II smartphone på 5,5 tum och deras minsta surfplattor i Galaxy-familjen på 7 tum.

Samsung_Galaxy_family

Det är många som redan idag har svårt för att både kalla och använda Galaxy Note II som en traditionell smartphone. Om det ens är möjligt att lansera en mobil enhet med 6,3 tums skärm och kalla det en smartphone återstår att se, men vi skulle inte bli förvånade om Samsung ger det ett försök.

Ingen okrossbar skärm på Galaxy S IV

Samtidigt som utvecklingen av Note III fortgår arbetar även Samsung på en uppföljare till storsäljaren Samsung Galaxy S III. Här säger de senaste uppgifterna att vi inte ska räkna med någon böjbar eller okrossbar skärmpanel som det tidigare ryktats om. Däremot kan vi spika en skärmupplösning på 1 080 x 1 920 pixlar, något vi kallt hade räknat med efter att konkurrenter som HTC och Oppo redan lanserat telefoner med denna upplösning.

När Samsung planerar att lansera Galaxy Note III och Galaxy S IV är i skrivande stund oklart. Men troligtvis dröjer det tills en bra bit in på nästa år.


Relaterade artiklar:

Annons

16
Leave a Reply

Please Login to comment
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Segen01shaglord-Boris-TidsdjuretMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Ryckte ryckte på väggen där, säg mig hur stor skärmen vara lär.

this
Medlem
this

6,3 tum är faktiskt lite väl överdrivet, Tycker de kan hålla sig under 6 tum iaf annars blir den ju inte särskilt fickvänlig längre. En Note 2a går ju iaf i en vanlig ficka på ett par jeans för killar.

Anders Nilsson
Medlem

Jösses, tycker min Note 2 är stor nog. Större hade jag inte klarat av 😕

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”this”]6,3 tum är faktiskt lite väl överdrivet, Tycker de kan hålla sig under 6 tum iaf annars blir den ju inte särskilt fickvänlig längre. En Note 2a går ju iaf i en vanlig ficka på ett par jeans för killar.[/quote]
Många idag som går runt med väska, både killar och tjejer. Tycker att 6.3″ låter bra för en mobil surfplatta (för det är ju det detta handlar om), för 7+” är aningen för stort för att hålla med en hand om man inte har stora händer.

Carl-philip V
Medlem
Carl-philip V

[quote name=”Marquzz”][quote name=”this”]6,3 tum är faktiskt lite väl överdrivet, Tycker de kan hålla sig under 6 tum iaf annars blir den ju inte särskilt fickvänlig längre. En Note 2a går ju iaf i en vanlig ficka på ett par jeans för killar.[/quote]
Många idag som går runt med väska, både killar och tjejer. Tycker att 6.3″ låter bra för en mobil surfplatta (för det är ju det detta handlar om), för 7+” är aningen för stort för att hålla med en hand om man inte har stora händer.[/quote]

jag känner ingen snubbe med hansväska 😮

AMD73
Medlem
AMD73

[quote name=”eppebansen”][quote name=”Marquzz”][quote name=”this”]6,3 tum är faktiskt lite väl överdrivet, Tycker de kan hålla sig under 6 tum iaf annars blir den ju inte särskilt fickvänlig längre. En Note 2a går ju iaf i en vanlig ficka på ett par jeans för killar.[/quote]Många idag som går runt med väska, både killar och tjejer. Tycker att 6.3″ låter bra för en mobil surfplatta (för det är ju det detta handlar om), för 7+” är aningen för stort för att hålla med en hand om man inte har stora händer.[/quote] jag känner ingen snubbe med hansväska :o[/quote] det lär du göra snart.Svenska… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Jag har efter cirka 1 vecka fortfarande inte vant mig vid 4.3″ på Xperia V efter tre år med Desire på 3.7″.

6.3″ är bara löjligt.

Desplow
Medlem
Desplow

[imgcomment image[/img]

Härligt härligt 😀

The Verge skriver att skärmen i trean skulle kunna komma upp i 5,8″ utan att öka på yttermåtten, med minimala kanter då. Därifrån till 6,3″ är plötsligt hoppet inte så långt.

Ser fram emot Note III med 1080p, Exynos 5, 128 GB inbyggt, fet kamera, fett batteri och jag hoppas den kommer i rosa som min etta 🙂

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Telefoner i denna storlek borde få små hål för axelremmar.
Får hoppas på en ”Note 3 mini”.

Pettter321
Gäst
Pettter321

Jag tror det var 2005 Ericsson presenterade en mobil för mobiloperatörerna som skulle kosta ca $400 och fick Noopp som svar. 2007 kom Apple med iPhone som kostade $400. Mobila prylar befinner sig lite som bilar på 1910-talet. Ser den inte ut som en T-Ford så är nått fel. Vi har en inställning att en mobil ska se ut på ett visst sätt, surfplatta på ett annat sätt, notebook på ett 3e sätt. Och användas på olika sätt. Samsung har kommit på att det kanske finns en marknad för en ”liten”surfplatta man kan ringa på. En marknad bland människor som… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Är väl som grafikkortstillverkarna, en modell i varje storlek.

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”eppebansen”][quote name=”Marquzz”][quote name=”this”]6,3 tum är faktiskt lite väl överdrivet, Tycker de kan hålla sig under 6 tum iaf annars blir den ju inte särskilt fickvänlig längre. En Note 2a går ju iaf i en vanlig ficka på ett par jeans för killar.[/quote]Många idag som går runt med väska, både killar och tjejer. Tycker att 6.3″ låter bra för en mobil surfplatta (för det är ju det detta handlar om), för 7+” är aningen för stort för att hålla med en hand om man inte har stora händer.[/quote] jag känner ingen snubbe med hansväska :o[/quote] Hört talas om ryggsäck, axelväska/cykelväska,… Läs hela »

Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

Samsungs Micro-Pad-mobil?

-Boris-
Medlem
-Boris-

”Tillslut”? Som i att stänga igen eller försluta?

Micke
Medlem
Micke

Det finns en positiv sak med utvecklingen av större och större skärmar och det är att det lämnar ett öppet utrymme för en typ galaxy mini på 4″. En välutrustad sådan alltså och inte ett hån som den där beryktade minin som det skrivits om tidigare. Jag håller tummarna.

Tillverkarna verkar tro att marknaden är mättad för 4″-telefoner. Själv väntar man fortfarande på en välutrustad och kompakt sådan. /s

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”S0urcerr0R”]Telefoner i denna storlek borde få små hål för axelremmar.
Får hoppas på en ”Note 3 mini”.[/quote]

hehe Note III mini finns redan ute. Den heter Galaxy S3 😉