Med sin böjda AMOLED-skärm och 2 560 x 1 440 + 160-upplösning är Galaxy Note Edge en av de mest intressanta telefoner som Samsung presenterat i år, men tillgängligheten har hittills varit lite oklar. Nu bekräftar dock Samsung att telefonen kommer släppas i Sverige i december.

I sidan om det nya flaggskeppet i Note-familjen, Note 4, visade Samsung även upp en något udda premiumprodukt under IFA 2014. Galaxy Note Edge blir en 5,6 tum stor telefon med AMOLED-skärm som likt övriga Note-modeller definieras av sin aktiva penna, S-Pen, men även av sin intressanta skärmdesign.

Galaxy Note Edge har nämligen en Super AMOLED-skärm i 16:10-format med upplösningen 2 560 x 1 600 pixlar, men som inte används på konventionellt vis. De 160 pixlar som skiljer 16:9-formatet 2 560 x 1 440 från 16:10-formatet 2 560 x 1 600 har nämligen böjts över telefonens kant och bildar ett slags separat verktygsfält som kan användas bland annat för att starta appar och se notiser.

Sedan telefonen visades upp på IFA har det varit något oklart när eller om den faktiskt kommer lanseras på bred front, men nu bekräftar Samsung att Note Edge kommer lanseras i Sverige. Telefonen kommer börja säljas i december med en prislapp på 7 700 kronor, och för de pengarna får du utöver den intressanta skärmlösningen även en fyrkärnig processor på 2,7 gigahertz, 3 gigabyte internminne, 32 gigabyte flashlagring, minneskortsplats och ett batteri på 3 00 milliamperetimmar.


Relateade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Björn svenssonGhost^[Homie] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Pär

Nu bränner det i plånboken. Kul att se AMOLED utnyttjas. Hoppas bara de ökar batteriet till mer än 300 mAh 😉

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Skall köpas !
Med avsaknad av information om Lumia 1525 så får det åter igen bli en Note.

Björn svensson
Gäst
Björn svensson

Nu får resten av släkten hjälpa till. Det enda som jag kommer att acceptera i julklapp är pengar.