Innan Galaxy Note 8 ens landat på marknaden så indikerar en patentansökan att efterföljaren Galaxy Note 9 kan få en minst sagt intressant egenskap i sin S Pen.

En nyligen upptäckt patentansökan från Samsung visar att Galaxy Note 9, eller en senare ”phablet” kan komma att få två speciella egenskaper i sin så kallade S Pen, den stylus-penna som medföljer dessa produkter.

Patentansökan gäller att få S Pen att extraknäcka som både en alkomätare och mikrofon. Enligt de bilder som inkluderats i ansökan så ska S Pen då skjutas ut från sin viloplats inne i telefonen och sedan böjas nästan 90 grader.

Den delen som böjs mot användarens mun har en liten gasmätare inbyggd i sig, det är även här som en mikrofon gömmer sig. Dessa ska sedan kunna arbeta tillsammans för att mäta användarens alkoholhalt medans man för ett telefonsamtal.

Galaxy Note 9

Den andra bilden i patentansökan antyder även att alkomätaren kan användas under samtal för att avgöra om användaren genomför ett så kallat ”fyllesamtal”. En egenskap som många kan komma att se som väldigt udda. Dock ser denna funktion även ut att kunna stängas av under samtal.

Detta är som sagt bara en patentansökan, det betyder inte att detta garanterat kommer att vara något som faktiskt dyker upp i kommande produkter. Men det är likväl en smått häftig och smart funktion att ha i en smartphone/phablet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid