Efter en tid av rykten och spekulationer så har nu Samsung officiellt avtäckt sitt nya smartphoneflaggskepp Galaxy Note 8 och det med en rejäl prislapp.

Nu har Samsung lyft på locket för nästa produkt i Note-familjen, nämligen Galaxy Note 8 som kommer att lanseras i mitten av september månad.

Samsung Galaxy Note 8 kommer utrustad med den största skärmen som Note-serien hittills haft, Super AMOLED-skärmens yta ligger på 6,3 tum med en upplösning på 2 960 x 1 440 pixlar.

Hårdvarumässigt kommer telefonen utrustad med en åttakärnig processor (Exynos 8895) byggd på 10-nanometer där fyra av kärnorna ligger på 2,3 gigahertz (GHz) och resterande fyra kärnor har en frekvens på 1,7 GHz och 6 gigabyte (GB) RAM-minne.

Lagringsmässigt har telefonen från början 64 GB lagringsutrymme, detta kan sedan utökas med microSD-kort med en storlek på upp till 256 GB.

En kamera på 8 megapixel finns på telefonens framsida med dubbla kameror på 12 megapixel på baksidan. De två kamerorna på baksidan gör det bland annat möjligt för så kallade ”Dual Capture Mode” där två bilder tas samtidigt, en vidvinkelbild samt en mer koncentrerad närbild.

Telefonen kommer även med stöd för trådlös laddning och biometrisk autentisering som iris-skanning och fingeravtryckssensor. Den är även IP68-klassad vilket innebär vatten- och dammtålighet.

Andra noterbara funktioner är USB Type-C-anslutning, bluetooth 5.0 samt den senaste versionen av företagets pekpenna S-pen.

Samsung Galaxy Note 8 kommer att lanseras den 15 september med förbokning tillgängligt från och med 23 augusti och kommer i färgerna guld och svart. Riktpriset kommer att hamna på 9 990 kronor. NordicHardwares systersajt Surfa.se är på plats i New York och kommer att bjuda på en detaljerad förhandstitt av telefonen så håll ögonen öppna.

Uppdatering: Här är Surfas hands-on video av Galaxy Note 8 direkt från lanseringen i New York.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid