Samsungs kommande medlem i den populära Galaxy Note-serien kommer inte säljas med några av familjens klassiska egenskaper. I läckta bilder ser vi en smartphone med en design mycket lik Galaxy S6 som sägs göra sig av med föregångarnas utbytbara batterier och microSD-kortläsare. Den stora skärmen och pekpennan är i alla fall kvar.

När Samsung Galaxy Note lanserades år 2011 var det många som skrattade åt konceptet. Telefonen var gigantisk i jämförelse med konkurrenterna. Fyra år senare har så gott som alla tillverka minst en modell som är större än Galaxy Note från 2011. Sedan lanseringen har det varit ett flertal egenskaper som skiljt Galaxy Note-familjen från konkurrenterna. Galaxy Note-telefoner har alltid haft gott om processorkraft innanför skalet, en stor skärm med en tillhörande pekpenna, en bra kamera samt ett utbytbart batteri och en microSD-kortläsare. De två sistnämnda egenskaperna ser ut att exkluderas från Samsungs kommande Galaxy Note-telefon.

Galaxy S6-inspirerad design

Bilder publicerade av Droidlife ger oss vår hittills bästa titt på vad som sägs vara Samsung Galaxy Note 5. Bilderna visar en produkt som på många sätt är mycket lik Galaxy S6. Runt telefonens sidor finns metall och både fram- och baksidan ser ut att täckas av glas. Detta betyder att baksidan inte går att ta av och att batteriet är permanent monterat inne i telefonen. Enligt Droidlife kommer telefonens design också betyda att telefonen inte kommer utrustad med någon microSD-kortläsare.

Samsung_Galaxy_Note_5_2

Den kommande modellen väntas ha gott om prestanda innanför skalet. Utöver ett kraftfullt Samsung Exynos-chipset sägs den komma utrustad med fyra gigabyte arbetsminne och 32, 64 eller 128 gigabyte lagringsutrymme. Batteriet sägs ha en kapacitet på 3 000 milliamperetimmar, vilket är 220 milliamperetimmar mindre än Galaxy Note 4. Telefonens skärm sägs vara så gott som identisk med Galaxy Note 4 men ha tunnare ramar än föregångaren.

Samsung kommer att presentera Galaxy Note 5 den 13 augusti. I nuläget vi vi inget om telefonens lanseringsdatum eller dess prissättning men vi lär få veta mer nästa vecka.

Källa: Droidlife

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
ZiggemannenSkuggan777Arvid1Per Lunqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Joki
Medlem
Joki

Jag tycker den ser väldigt snygg ut!
Har dock alltid tyckt att Note serien varit för stor för mig personligen.

Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Var väldigt sugen men avsaknad av kortläsare och den extrema besvikelsen på batteriet gör att det blir att vänta på ny Nexus telefonerna. 😥

Arvid Enochsson
Medlem
Arvid Enochsson

”Telefonens skärm sägs vara så gott som identisk med Galaxy Note 4” Så ingen 4K-Skärm då?

Medlem
WIRN

[quote name=”Arvid1″]”Telefonens skärm sägs vara så gott som identisk med Galaxy Note 4″ Så ingen 4K-Skärm då?[/quote]
förhoppningsvis inte

Arvid Enochsson
Medlem
Arvid Enochsson

[quote name=”WIRN”][quote name=”Arvid1″]”Telefonens skärm sägs vara så gott som identisk med Galaxy Note 4″ Så ingen 4K-Skärm då?[/quote]
förhoppningsvis inte[/quote]
Inte? P.g.a. prestanda problemen som följer med den?

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Snygg!
Att man inte kan byta batteri gör inget längre när man kan ladda den supersnabbt.

Ziggemannen
Medlem
Ziggemannen

[quote name=”Arvid1″][quote name=”WIRN”][quote name=”Arvid1″]”Telefonens skärm sägs vara så gott som identisk med Galaxy Note 4″ Så ingen 4K-Skärm då?[/quote]förhoppningsvis inte[/quote]Inte? P.g.a. prestanda problemen som följer med den?[/quote]Personligen så tycker jag att full HD som jag har på min Note 3 räcker gott, visst ser qHD bättre ut (t.ex. Note 4) men inget måste precis. De 2 starkaste skälen för att inte ha 4K är nog att det kräver en stark grafikprocessor för att det ska flyta på bra men framför allt så drar det mer ström. Jag är mest bekymrad över att det snart inte finns smartphones med utbytbara batterier,… Läs hela »