Efter att ha dragit sig ifrån Norden när det kommer till laptop gör Samsung äntligen sin comeback på den svenska marknaden för bärbara datorer och går ut hårt med Galaxy Book S, Galaxy Book Flex och Galaxy Book Ion.

Samsungs har hållit från från att lansera sina bärbara datorer i Norden under en tid. Nu har det dock blivit dags för företaget att göra en comeback på den svenska marknaden för bärbara datorer. Detta gör företaget med tre olika datorer som kommer utrustade med Intels senaste processorer, håller stor fokus på batteritid och siktar på att hålla vikten nere.

Samsung Galaxy Book S

Samsungs bärbara dator Galaxy Book S har fått en del uppmärksamhet den senaste tiden. Dessa datorer blir först ut att utrustas med processorer baserade på Intels purfärska arkitektur Lakefield. Utöver 3D-paketerade processor skryter Galaxy Book S med upp till 17 timmars batteritid, en 13 tums TFT LCD-skärm och Wi-Fi 6.

Datorn kommer med 512 gigabyte (GB) lagringsutrymme. Detta kan sedan expanderas upp till 1 terabyte (TB) med ett microSD-kort. Datorns tjocklek ligger på 11,8 millimeter och dess vikt klockar in på endast 950 gram.

Galaxy Book Ion

Galaxy Book Ion blir den dator i serien som kommer i flera utföranden. Här rör det sig om en QLED-skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080 och processorer baserade på Intels Comet Lake-arkitektur. Användare som väljer varianten med en bildskärm på 13 tum kan välja mellan en Core i5 eller Core i7-processor. Den större varianten vars bildskärm mäter in på 15 tum kommer dock endast med en Core i7-processor.

 

Galaxy Book Ion kommer även med funktionen wireless power share vilket innebär att användare kan ladda andra enheter som till exempel Galaxy bud+ eller Galaxy Watch via datorn.

Hos den större modellen ser vi även möjligheten att expandera både lagringskapaciteten och mängden internminne.

Galaxy Book Flex

Inte helt förvånansvärt kommer datorn kallar ”Flex” med en skärm som kan vikar 360 grader. Datorn kommer även med Samsung S Pen och en touchskärm. Även här rör det sig om en 13 tum stor QLED-skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar.

Till skillnad från tidigare modeller får Galaxy Book Flex en processor i form av en Core i7 Intel Ice Lake-enhet.

Även här ser vi en relativt nätt design med en total vikt på endast 1 160 gram. Mängden internminne listas som 16 gigabyte och lagringsutrymmet ligger på 512 gigabyte.

Nedanför kan du se de hårdvaruskillnader som finns hos dessa kommande datorer.

Pris och tillgänglighet

Samtliga datorer ur Samsungs Galaxy Book-serie har säljstart i slutet av juni månad. Från och med idag kan datorerna förbokas. Galaxy Book S bär en rekommenderad prislapp på 14 600 kronor, Galaxy Book Flex bär en prislapp på 23 000 kronor. När det kommer till Galaxy Book Ion kostar 13 tum-modellen med en Core i5-processor 17 900 kronor, samma storlek med Core i7-processor ökar till 21 300 kronor och 15 tum-modellen går på 22 400 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid