Samsung räknar med att sin kvartalsrapport för det andra kvartalet av 2017 kommer att visa den stadigaste vinstökningen i företagets historia.

Samsung kommer inom kort att släppa sin kvartalsrapport för det andra kvartalet av 2017, företaget räknar med det starkaste kvartalet i företagets historia. Omsättningen förväntas hamna på cirka 438 miljarder kronor och vinsten förväntas hamna på runt 102 miljarder kronor.

Jämfört med samma kvartal förra året så är detta då en ökning på 18 procent för omsättningen och en ökning på hela 72 procent i vinst.

Samsung kvartalsrapport

Kan snart gå om Intel

Samsungs rekordkvartal sägs bland annat bero på hög efterfrågan på företagets smartphonemodell Galaxy S8, men även en stadig ökning i försäljning av datorskärmar och andra komponenter. Samsung är idag en av världens största tillverkare av kretsar, både till sina egna produkter och som leverantör åt andra. Den goda omsättningen som förutspås inför den kommande kvartalsrapporten kan snart göra Samsung till världens största kretstillverkare, en titel som tillfallit amerikanska Intel i årtionden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid