Samsung fortsätter sin satsning på tabletmarknaden och närmast på horisonten hittar vi en ny supertunn surfplatta som med namnet Galaxy Tab 8.9 har en profil på endast 8,6mm. Namnet kommer från surfplattans skärm som mäter 8,9 tum och får en fin upplösning på 1 280 x 800 pixlar. Operativsystemet blir det tabletoptimerade Android 3.0.

Samsung väntas prata mer om sin nya Galaxy Tab 8.9 under CTIA mässan som just nu pågår i USA och det är också därifrån de första rapporterna härstammar. Tillverkaren har slängt upp produktmaterial på mässgolvet som fångats av kameror på pocketnow.com där vi bland annat får bekräftat att Samsung satsar på en ytterst slimmad formfaktor.

GalaxyTab 8.9 har en betydligt större skärm än tillverkarens första surfplatta, Galaxy Tab 7 som vi testat här tidigare, men trots den större skärmen är surfplattans profil betydligt slankare. 8,6mm är faktiskt 0,2mm tunnare än Apple iPad 2, eller för den delen 3,3mm tunnare än Galaxy Tab 7. I denna tunna surfplatta yta har man gömt funktionalitet som en 1 GHz ARM-processor med dubbla kärnor samt en 8,9 tum touchskärm med 1 280 x 800 pixlars upplösning.

Vikten specificeras till 470 gram vilket kan jämföras med de dryga 600 gram som iPad 2 väger väger in på, dock med en större skärm på 9,7 tum.

galaxy89

Samsung använder sig som väntat av Google Android 3.0 som operativsystem. Med utvecklingsnamnet Honeycomb kommer operativsystemet med ett tabletoptimerat gränssnitt som Samsung berikat med sina egna widgets och en egen hemskärm med liveuppdateringar av information.

Ytterligare detaljer kring Samsung Galaxy Tab 8.9 väntas dyka upp i dagarna. Lanseringsdatum och priser är ännu inte avslöjade.

Relaterade artiklar: 

Källa: Pocketnow.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid