Samsung sägs nu vara på väg att visa upp en ny generations bildskärmspaneler för tabletmarknaden. Den 7-tums skärm företaget nu utvecklat baseras på deras populära Super AMOLED-teknik och har en sällsynt hög – och bred – upplösning på 1200 x 600 pixlar. Skärmen väntas hittas i tillverkarens andra generations surfplattor.

När man lanserade sin Galaxy Tab surfplatta var det många som hoppades på en Super AMOLED-skärm, men istället fick man nöja sig med en vanlig LCD-panel, om än en bra sådan. Samsung verkar dock vilja höja ribban framöver och har alltså färdigställt en ny 7-tums panel som med Super AMOLED-teknik och en högre horisontal upplösning (1200 mot 1024 pixlar) ska användas av tabletprodukter under nästa år.

samsung-oled-2010-11-03-2

Samsung väntas få igång masstillverkningen under 2011 och ett hett tips är att det är denna bildpanel vi ser i Samsung Galaxy Tab 2, men även andra tillverkare lär vilja hoppa på tåget och anlita Samsung som skärmleverantör.

Med både ny hårdvara och ett tabletoptimerat operativsystem i Android 3.0 ser vi verkligen fram emot surfplattornas utveckling under 2011.

Källa: Etnews genom Engadget

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Pft. Ge mig den här i 4-tumsformat, Android 3, 1GHz dualcore ARM + GPU, 1800mAh batteri och en bra kamera med blixt så har vi en bra telefon istället ;), så länge den väger max 130g