Samsung CRG9 blir uppföljaren till företagets superbreda bildskärm C49HG90 som ökar upplösningen och erbjuder 120 hertz uppdateringsfrekvens, relativt låg responstid samt stöd för Freesync 2 och HDR10.

Inför årets upplaga av CES-mässan i Las Vegas har Samsung avtäckt bland annat tillverkarens kommande superbreda bildskärm CRG9. I korta drag handlar det om en en 49 tum stor spelskärm som kan liknas med två 27 tum stora 1440p-skärmar som huseras i samma ram.

Samsung höjde en del ögonbryn när tillverkaren lanserade sin superbreda bildskärm C49HG90. Den kommande modellen tar samma bildförhållande på 32:9 och ökar upplösningen från 3 840 x 1 080 pixlar till 5 120 x 1 440 pixlar. Detta ackompanjeras av en uppdateringsfrekvens på 120 hertz (Hz) samt stöd för HDR10. Den maximala ljusstyrkan hos CRG9 uppges vara 1 000 nits och likt andra bildskärmar från Samsung nyttjar den även Quantum Dot-teknik.

Panelen är välvd med en kurvatur på 1 800R och ska enligt Samsung ha en responstid på fyra millisekunder (ms). Den kommer även med stöd för adaptiv uppdateringsfrekvens i form av Freesync 2.

Sett till anslutningsmöjligheter hos skärmen handlar det om en ensam HDMI-anslutning, två DisplayPort-anslutningar, en ljudutgång för hörlurar samt USB 3.0. Däremot har Samsung i skrivande stund inte bekräftat antalet USB-anslutningar som skärmen utrustas med. Bildytan hos CRG9 kommer att kunna delas upp med hjälp av ”Picture-by-Picture” som låter användare använda två olika bildkällor på skärmen samtidigt.

Samsung har inte avslöjat vad prislappen för denna superbreda spelskärm kommer att landa på. Även lanseringsdatumet är i dagsläget obekräftat, däremot kommer modellen att dyka upp i butik under 2019.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid