Samsung är världens näst största mobiltelefonstillverkare och till skillnad mot ettan på samma lista – finska Nokia – satsar Samsung hårt på Googles Android-operativsystem. Nu väntas tillverkaren lansera en ny modell som under namnet Continuum ska vara en så kallad Galaxy S-modell med dubbla skärmar.

Samsung Continuums huvudskärm mäter 3,4-tum med en upplösning på 480×800 pixlar, men nedanför densamma hittar man även en bredbildsskärm på 1,8-tum med upplösningen 480×96 pixlar – både av Super AMOLED-modell. Exakt hur Samsung tänkt använda sina två skärmar är oklart, men av bilderna att döma ser det ut som att den nedre skärmen visar viss information som datum och klockslag men även meddelande och annat. För att användare ska få relevant information utan att dränera batteriet genom att aktivera huvudskärmen.

continuum

Under huven sitter en 1 GHz Hummingbird CPU,  348MB RAM, 2GB inbyggd lagrings, 5 Megapixel kamerasensor och Google Android 2.2. Mobiltelefonen stödjer inspelning av 720p video samt uppspelning av DivX-filer. Gränssnitt kommer i sedvanlig ordning baseras på Samsungs TouchWiz 3.

Samsung Continuum sägs lanseras den 11 november men någon prislapp är ännu inte avslöjad.

Källa: PhoneArena, AndriodCentral

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Andreas GAnton Karmehedctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Anton vet du hur det står till med dualcore cpus för de nya android sakerna? Vet att jag hört rykten, men kanske är någotnjag drömt eller att det är långt fram det gäller.

Andreas G
Medlem

Jag röstar för att Samsung spenderar mer tid på att få ordning på TouchWiz och mindre tid på att övermätta marknaden med nya telefoner 😉