Vi har tidigare hört att Samsung fortsatt sin satsning på CRT-tekniken (Cathode Ray Tube) med ett mål att ta upp kampen på den växande marknaden för plattskärmar.


För att nå detta mål var man dock tvungen att utveckla en ny sorts CRT-bildrör som inte var så djupa som dagens modeller.
Nu verkar man ha kommit en bra bit på vägen och kan nu tillkänna ge en 32″ CRT-TV med ett djup på endast 38cm, bildröret är i sig 35cm djupt.
38cm låter inte så imponerande jämfört med dagens LCD och Plasma-displayer som har ett djup på runt 10cm. Men jämfört med en ”vanlig” 32″ CRT-TV som ofta har ett djup på mellan 50-60cm är det stor skillnad.Man har faktiskt kommit så pass lång att man planerar att starta massproduceringen av den nya CRT-TVn detta året, om än i liten skala.


Nästa mål för Samsung är att få ner djupet till 20cm på sina CRT- TVs och det kan bli en tuff uppgift. Men redan nu jobbar man hårt med detta.


”In pursuit of this goal, the company has already started development of an even thinner CRT, with a depth of only 20cm. Sources at the firm believe it will be able to enter volume production around the end of 2006 through early 2007, and commented, ”We are approaching it from two angles: extending the technology used in the 35cm CRT, and developing entirely new technologies.”


Den 32″ modell som man nu tillkännager kommer kosta runt $1000 (~7100 SEK) vilket är bra mycket lägre än vad LCD och plasma-modeller i samma storlek kostar.


Mer information om Samsungs smala 32″ CRT-TV och tekniken bakom det hela finns att hitta på NE Asia.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid