Samsung presenterade flera nya, häftiga men också väntade produkter på sin presskonferens under dagen. Galaxy Note Edge var däremot en välkommen överraskning som äntligen tar Samsungs böjda skärmkoncept till marknaden där man skriver om reglerna för vad vi kallar en ”kantlös” smartphoneskärm.

Samsung Galaxy Note Edge har en 5,6 tum stor skärm som bokstavligt talat viker sig runt telefonens högra långsida. Samsung har visat upp liknande skärmkoncept tidigare men nu är det alltså dags att sjösätta den första kommersiella produkten på smartphonemarknaden där vi får en böjd skärm att leka med.

Telefonen är i mångt och mycket en kopia av sitt syskon Galaxy Note 4 som också lanserades under dagen där vi ser uppgraderade processorkretsar, bättre kamera både fram och bak samt ett något fräschare designspråk.

Den stora skillnaden mot tidigare Note-modeller och för den delen Note 4 är givetvis skärmen. Upplösningen specificeras till lustiga 2 560 x 1 440 + 160 pixlar och den högre runda skärmkanten agerar med andra ord en separat skärm. Telefonen måste nästan användas med höger hand för att skärmlösningen ska fungera där man med tummen växlar mellan olika paneler med information och programgenvägar.

Tanken med Note Edge och den unikt böjda skärmpanelen är att användare även ska få separat information på sidan av telefonen medan den stora och mer strömslukande skärmen är avstängd eller för den delen täckt av ett skärmskydd.

Den första känslan redaktionen får av Samsungs nya Note-modell är att vi inte bara gillar designen utan även överaskas av den riktigt fina responsivitet som hela skärmen och inte minst kantskärmen har när vi navigerar mellan menyer och funktioner i telefonen.

Samsung kommer att lansera Galaxy Note Edge i ”utvalda” marknader senare under året. Vad detta innebär och vad telefonen kommer kosta är än så länge oklart.Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Korkad produkt. Hur 17 ska man bära sig åt för att hålla den utan att trycka på kantknapparna av misstag om man är vänsterhänt, vända hela telefonen uppochner eller? Ser ju helpuckat ut.

Klassiskt exempel på att bara för att något ser fräckt ut innebär det inte att det är en bra ide att göra en produkt av det.