I det än så länge största patentkriget på smartphonemarknaden är det Samsung och Apple som står i rampljuset. I den senaste upptrappningen begär Samsung att få se källkoden i iPhone 4S för att se om Apple bryter mot något av Samsungs patent.

Apple har lyckats få ett säljstopp på Samsung Galaxy Tab 10.1 i Australien. Samsung som tidigare höll var defensiva, gick till ett direkt motangrepp och tog i med hårdhandskarna mot Apple efter att detta skedde. I det senaste i upptrappningen mellan de båda företagen begär Samsung att få se källkoden till iPhone 4S, för att se om den bryter mot något av Samsungs patent och intellektuella egendom.

Samsung har tidigare sagt att Apple iPhone 4S borde få ett säljstopp i flera länder då den bryter mot flera patent relaterade till trådlös-teknik. Apple säger att dessa tekniker täcks av en tredje-part; Qualcomm.

Qualcomm_MDM6610Apple säger sig inte inkräkta på något patent för trådlös-teknik från Samsung då de licenserat det av Qualcomm
Bildkälla: ifixit

Apple A5 är hjärtat till iPhone 4S, men all kommunikationsteknik är inte inbyggt i den här kretsen. Det är en färska Qualcomm MDM6610-krets som finns under skalet på telefonen som står för all typ av kommunikation i telefonen.

Apple advokater säger till domstolen i Australien att de väntar på svar om vad de får, och inte får visa sin rival. Samtidigt är de noga att påpeka att all trådlös-teknik härstammar från MDM6610 som de köper in av Qualcomm. Det är fortfarande Justice Annabel Bennet som håller i målet som är samma person som gav Galaxy Tab 10.1 säljstopp. Det är även samma person som gav Apple avslag om att få samtliga surfplattor från Samsung bannlysta från Australien.

Källa: Slashgear

Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ctrlUT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
UT_lol
Medlem
UT_lol

Har hårdvaror också ”källkod”? :s

ctrl
Gäst
ctrl

Nja, det är så att Samsung attackerar på flera fronter nu, hårdvarupatent som mjukvarupatent. Tror de är ganska putt på Apple och hoppas hitta något som apple kan fällas för och sedan köra detta i domstolar världen över.