Small preview image

Plattskärmarna blir allt plattare och det senaste vapnet mot onödiga millimetrar är som bekant bakbelysning med LED-teknik. Samsung är en av de mest drivande tillverkarna på LCD-TV marknaden vad gäller LED-bakbelysning men man tar även hjälp av tekniken på PC-marknaden med sin Samsung XL2370 monitor. Med hjälp av LED-tekniken har Samsung lyckats slimma sin senaste monitor riktigt ordentligt och man kallar designen för ”finger-slim” vilken vi först hörde talas om när man visade upp sin L2370L monitor i maj, en skärm som för övrigt misstogs för en OLED-display.



Samsung XL2370 har snarlika specifikationerna som denna modell med en upplösning på 1920×1080 pixlar samt en responstid på 2ms (GtG). Men det redan då imponerande kontrastförhållandet har spetsats ytterligare till fenomenala 5 000 000:1. Vilket givetvis är en dynamisk kontrast, men trots allt inger viss respekt.


Den nya slimmade monitorn ska vara kräva 40% lägre energi än motsvarande LCD-monitorer och djupet på den fingertunna monitorn lär vara någonstans runt 1,5-2,0cm.


Några prisuppgifter finns ännu inte men Samsung XL2370 ska dyka upp på den europeiska marknaden under augusti.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid