Samsung har under ett privat event med affärspartners avtäckt nya tekniker som ska tillåta smartphonemodeller helt utan skärmkanter eller den omdiskuterade ”flärpen”.

Under ett privat evenemang på Shenzhen Marriott Hotel i Kina visade Samsung upp nya tekniker inom smartphonetillverkning som ska tillåta företaget att utveckla smartphonemodeller med så mycket skärmyta som möjligt. Eventet hölls under förra veckan och Twitter-användaren Ice Universe, känd för att läcka information kring till exempel smartphones, har delat med sig av några punkter som stod på Samsungs agenda.

De nya teknikerna kallas för FoD, UPS, HoD och SoD. Det förstnämnda står för ”Fingerprint on Display” och ska låta Samsung bygga in fingeravtrycksläsare direkt i smartphoneskärmar. Sedan ska ultraljudspulser användas för att läsa av fingeravtrycken.

HoD står för ”Haptics on Display” och är en teknik för att ge användare intrycket av att fysiska knappar trycks in när skärmen klickas på. Enligt Samsung ska tekniken ge ett mer naturtroget intryck än dagens smartphones som helt enkelt ger ifrån sig en vanlig vibration.

SoD står för ”Sound on Display”. Denna teknik ska låta Samsung använda själva skärmen som en högtalarpanel.

UPS, eller ”Under Panel Sensors” är en teknik som låter smartphonetillverkare placera saker som frontkameror och liknande utrustning under telefonernas skärmar. Detta innebär att saker som den omtalade ”flärpen” som blivit standard hos många smartphonemodeller idag inte längre behövs. Något som kan resultera i ett optimalt skärm/kropp-förhållande hos smartphones.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Tråkigt för oss som VILL ha kant på mobilen.. :/