Samsung verkar ha en hel del järn i elden när det gäller bildskärmar, tillverkaren sägs lansera en 31,5 tum stor bildskärm med 4K-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120 Hertz i juli.

Inte nog med att Samsung sägs uppdatera sin super-ultrabreda skärm med en ny modell vars uppges vara 5 120 x 1 440 pixlar. Tillverkaren ska enligt TFT Central även förbereda en högupplöst, gaming-inriktad skärm med väl tilltagen storlek som lanseras under juli månad.

TFT Central nämner ingen specifikt namn för den kommande skärmen. Men specifikationerna sägs vara en VA-panel med upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar, en uppdateringsfrekvens på 120 Hertz (Hz) och ett kontrastförhållande på 3 000:1.

Bildskärmen kommer även att vara välvd. Dock uppges inte hur pass skarp kurvaturen kommer att vara.

Samsung är inte den enda tillverkaren som börjat fokusera ordentligt på gamingskärmar med 4K-upplösning. Även bland annat Acer och Asus sägs lansera nästa generations bildskärmar inom kort. Här handlar det om bildskärmar på 27″ med uppdateringsfrekvenser på 144 Hz, stöd för High Dynamic Range (HDR) samt adaptiv uppdateringsfrekvens tack vare Nvidias G-Sync.

Prissättningen för Samsung kommande panel är i skrivande stund oklar. Inte heller är det klart om Samsung kommer att vara den enda som baserar bildskärmsmodeller på panelen. Eller om den kommer att användas på bredare front.

4K-upplösta bildskärmar verkar förbereda sig för att bli en ny standard på marknaden. Nu återstår det bara att se när grafikkort kraftfulla nog att utnyttja skärmarnas uppdateringsfrekvenser i den ursprungliga upplösningen lanseras.

(Obs: artikelbilden är endast en representation av välvd 4K-skärm från Samsung.)

Samsung förbereder en 49″ skärm med 5120 x 1440 upplösning och 120 Hz

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bewise Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bewise
Medlem
Bewise

Låter jävligt intressant, väntar med spänning! Hoppas det kommer med Freesync och att det kommer kosta en aning mindre än Acer och Asus motsvarighet.